1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Duqqa

Duqqa

  • Afrikaans,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-07-2011

Ingrediënten 4 personen


4 eetlepels korianderzaad
4 eetlepels ongezouten pinda`s
1 eetlepel komijnzaad
2 eetlepels sesamzaad
2 eetlepels gedroogde kikkererwten
8 eetlepels zout
2 eetlepels gedroogde muntblaadjes
1,5 theelepels zwarte peperkorrels


Verder heb je nodig


Vijzel of Keukenmachine

Duqqa
Duqqa

Duqqa (of Dukkah) is een specerijenmengsel dat in vrijwel alle Egyptische huishoudens te vinden is. Het wordt op elk moment van de dag gegeten. Vaak wordt brood in olijfolie gedoopt, waarna het door de specerijen wordt gehaald.

Duqqa wordt meestal in grote hoeveelheden tegelijk gemaakt en kan worden bewaard in een pot. Dit is een recept voor kleine hoeveelheden. U kunt uw eigen mengsel maken door te experimenteren met de hoeveelheden van de verschillende kruiden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rooster de pinda`s, het sesamzaad, het korianderzaad en de komijn afzonderlijk in een zware koekenpan op middelhoog uur.

Blijf roeren totdat de specerijen beginnen te geuren. De tijd varieert per specerij.

Doe alle specerijen in een vijzel en stamp ze fijn. Dat kunt u ook met een keukenmachine doen, maar pas op dat het mengsel niet te papperig wordt.

Doe het mengsel over in en pot en sluit deze goed. Het mengsel is bij kamertemperatuur enkele weken houdbaar. (3,5 dl).

Bron

Genietsels.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maranon


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maranon
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top