Tapas: Pollo Picaresco
- Spaans, Borrelhapje
- 0-10 min.
tapas van pikante kippenvleugeltjes die als borrelhapje gegeten kunnen worden of als onderdeel van een plateau vol met tapas
Ingrediënten 10 personen
10 kippenvleugeltjes2 EL Honing
3 EL ketjap
1 EL bruine basterdsuiker
2 teentjes knoflook
halve chilipeper
Benodigdheden
OvenschaalStaafmixer
Koksmes
Voorbereiding
Meng de peper, suiker, honing, knoflook en ketjap
Draai alles fijn met de staafmixer
meng de marinade met de vleugels aan laat 10 minuutjes staan
Bereidingswijze
verwarm een oven voor op 200 graden
bedek een ovenschaal met vetvrijpapier
Leg de vleugels in de ovenschaal en bak ongeveer 10 minuutjes tot de kip gaar is
Serveertip
Serveer de kip als onderdeel van een plateau tapas met wat aioli of chilisaus