1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Viscurry

Viscurry

Door: anjelica

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-07-2011

Ingrediënten 4 personen


400 gram tilpiafilet (eventueel kabeljauwfilet)
300 gram grof gesneden andijvie
3 bosuitjes
4 a 5 eetlepels culinese (fles- Blue Band)
1 tot 1 1/2 eetlepel kerriepoeder
knoflook
4 a 5 eetlepels crème fraîce
zout en peper naar smaak


Verder heb je nodig


Wok


Voor als er snel iets lekker op tafel moet komen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Andijvie wassen en in repen snijden. Goed laten uitlekken.
Vis in repen snijden.
Bosuitjes schoonmaken en in grove stukjes snijden.

Bereidingswijze

Verhit de culinesse in de wok en roer er de kerrie en knoflook door. Bak de repen vis in circa 2 minuten, keer ze om en bak ze weer 2 minuten. Pas op, kan snel breken.
Leg de vis met een schuimspaan op een bord. Schep de ui en andijvie in de wok en roerbak het geheel 2 a 3 minuten zodat de andijvie wat slinkt. Voeg de crème fraîce toe en zout en peper naar smaak. Laat de vis voorzichtig van het bord in de pan glijden en warm het smane nog even goed door.

Serveertip

Lekker met rijst.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjelica
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top