Geroosterde pompoen met pecannoten en roquefort
- Bijgerecht
- 30-60 min.
Heerlijke manier om pompoen klaar te maken, recept van Nigella.
Ingrediënten 3 personen
*1 kilo flespompoen
*anderhalve eetlepel olijfolie
*3 takjes verse tijm
*50 gram pecannoten
*65 gram Roquefort (of een andere blauwe kaas)
*zout en peper uit de molen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 301,29 kcal |
Koolhydraten | 10,05 g |
Eiwitten | 8,54 g |
Vetten | 24,17 g |
Benodigdheden
OvenschaalVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius.
Bereidingswijze
Was de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd hem zonder te schillen in blokjes van ongeveer 2,5 cm. Leg de blokjes in een ovenschaal en bedruip met de olie. Trek de blaadjes ven twee takjes tijm en verdeel over de pompoen. Bak 30 tot 45 minuten, tot de pompoen zacht en gaar is.
Leg de pompoenblokjes in een serveerschaal en breng op smaak met peper en zout. Strooi de pecannoten erover. Verkruimel de blauwe kaas erover en leg ter garnering het laatste takje tijm erom, eventueel in een paar stukken.
Bron
Nigella Lawson
Serveertip
Bijvoorbeeld lekker met kip of kalkoen.