Geroosterde pompoen met pecannoten en roquefort

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-07-2011
  • Geroosterde pompoen met pecannoten en roquefort

    Geroosterde pompoen met pecannoten en roquefort

    Geroosterde pompoen met pecannoten en roquefort

Heerlijke manier om pompoen klaar te maken, recept van Nigella.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius.

Bereidingswijze

Was de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd hem zonder te schillen in blokjes van ongeveer 2,5 cm. Leg de blokjes in een ovenschaal en bedruip met de olie. Trek de blaadjes ven twee takjes tijm en verdeel over de pompoen. Bak 30 tot 45 minuten, tot de pompoen zacht en gaar is.

Leg de pompoenblokjes in een serveerschaal en breng op smaak met peper en zout. Strooi de pecannoten erover. Verkruimel de blauwe kaas erover en leg ter garnering het laatste takje tijm erom, eventueel in een paar stukken.

Bron

Nigella Lawson

Serveertip

Bijvoorbeeld lekker met kip of kalkoen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten