1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto

Risotto

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-07-2011

Ingrediënten 4 personen


400 gram Aboriorijst (risottorijst)
1 handje geschaafde parmezaanse kaas
2 liter groenten bouillon (liefst vers)
1 dl droge witte wijn
1 sjalotje gesnipperd
2 tenen knoflook gepeld en gehalveerd
scheutje olijfolie


Verder heb je nodig


1 grotere kookpan
1 wokpan met dikkere bodem
pollepel
houte lepel


Heerlijke romige risotto met licht zoute smaak door de kaas
perfect bij `n stukje tonijn, ossenhaas of ander stuk vlees of vis

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng de bouillon aan de kook en houd hem tegen de kook aan
snipper de sjalot en pel de knoflook

Bereidingswijze

Zet de wokpan op groot vuur en voeg de olie en de knoflook toe.
zodra de knoflook begint te kleuren en te spetteren verwijder je de knoflook en fruit je de sjalot lichtjes aan.

voeg de rijst toe en bak even tot alle rijst glimt.

Voeg de wijn toe en 2 lepels bouillon.
blijf nu continu roeren en voeg zodra het vocht verdampt is weer een lepel bouillon toe totdat de risotto gaar is.

voeg zodra de risotto gaar is de parmezaanse kaas toe en blijf roeren tot deze gesmolten is.
serveer direct

Serveertip

Voeg 2 handjes gebakken paddenstoelen tegelijk met de parmezaanse kaas toe voor een Risotto ai Funghi

vervang de parmezaanse kaas door mascarpone, Voeg 1 dl wijn extra toe en een handje gesneden kruiden voor een frisse zomerse risotto

Voeg enkele safraandraadjes toe en serveer met gebakken gamba`s

zoals je merkt zijn de combinaties oneindig dus experimenteer naar hartelust



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Peppieiskokkie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Peppieiskokkie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top