1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Hamburger met kaas vulling verscholen in een kruis van spek

Hamburger met kaas vulling verscholen in een kruis van spek

Door: deonart

  • Afrikaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-07-2011

Ingrediënten 4 personen


600 g half om half gehakt
1/4 t nootmuskaat
1/4 t kruidnagelpoeder
1/2 t aromat
1/2 t zout
1/4 t zwarte peper
1-2 ei
plakjes belegen kaas
augurk, heel fijn gesneden
ui, heel fijn gesneden
paneermeel genoeg om een stevige hamburger van te maken (indien nodig)
bacon of ontbijtspek plakjes
saté stokjes


Hamburger met kaas vulling verscholen in een kruis van spek
Hamburger met kaas vulling verscholen in een kruis van spek
Hamburger met kaas vulling verscholen in een kruis van spek
Hamburger met kaas vulling verscholen in een kruis van spek
Hamburger met kaas vulling verscholen in een kruis van spek
Hamburger met kaas vulling verscholen in een kruis van spek
Hamburger met kaas vulling verscholen in een kruis van spek
Hamburger met kaas vulling verscholen in een kruis van spek
Hamburger met kaas vulling verscholen in een kruis van spek
Hamburger met kaas vulling verscholen in een kruis van spek
Hamburger met kaas vulling verscholen in een kruis van spek
Hamburger met kaas vulling verscholen in een kruis van spek

Een hamburger voor BBQ met een verrassing van binnen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng door gehakt de nootmuskaat, kruidnagel, aromat, zout, peper, ei (3/4 van ei) en paneermeel.
2. Verdeel gehakt mengsel in twee gelijke delen.
3. Maak van ene helft van gehakt 4 platte schijven. (Ik gebruik altijd een tonijn blikje waarvan de boven en onderkant is uitgehaald om deze schijven of hamburgers te maken. Zo krijgt jij echt mooi gevormde en van gelijke dikte schijven. )
4. Meng augurk, ui en resterende ei door elkaar.
5. Plaatst een plakje kaas op elk gehaktschijf en verdeel augurk mengsel over elk schijf. (let wel erop dat je 1 cm ruimte laten aan kanten van gehakt schijven)
6. Verdeel overige gehakt in kwarten en erna in schijven en doen bovenop elk onderste helft gehaktschijf.
7. Drukt tot vorm van hamburger, maar zorgt ervoor dat er geen kaas en augurk mengsel eruit steken.
8. Maak een kruis vorm met spek over elk hamburger en steek kruiselings de spek vast met saté stokjes.
9. Rooster ze op kolen tot gaar en krokant.

Serveertip

Serveer op hamburgers in een bolletje met sla, komkommer en tomaat. En een saus bij hamburgers, zou ik niet hierbij doen. Deze hamburgers hebben vanzelf al smaak genoeg.



Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top