
• 1 eidooier
• 100 gram mascarpone
• 2 eetlepels suiker
• 200 gram aardbeien
• Sap van 1 citroen
• Lange vingers
• Eventueel 4 eetlepels Limoncello
Tiramisu met aardbeien!
Was de aardbeien, snijd het kroontje eraf en snijd de aardbeien in plakjes.
Marineer de aardbeien in het citroensap met een lepel suiker. Laat dit een uur staan.
Verwijder het vocht van de aardbeien en hou dit apart. Je kunt Limoncello aan het aardbeiensap toevoegen.
Klop de eidooier los met 1 eetlepel suiker. Roer de mascarpone erdoor tot je mooie crème hebt.
(Indien gewenst kun je het eiwit stijfkloppen met een snufje zout en dit door dor de mascarponecrème roeren).
Pureer de aardbeien tot een crème. (Je kunt een aantal plakjes overhouden om tussen de lagen lange vingers te leggen)
Haal de lange vingers door het aardbeien/citroensap en leg de lange vingers in een schaal of in een glas.
Doe vervolgens een laag aardbeiencrème op de lange vingers.
Smeer vervolgens een laag mascarponecrème over de aardbeiencrème.
Maak zo het gewenste aantal lagen. Op de laatste laag mascarponecrème smeer je de aardbeiencrème en kun je hier een daar een plakje aardbei leggen.
Zet de schaal minstens 6 tot 8 uur in de koelkast
Paola
finegourmet 18-06-2020
Heerlijk. Niet zwaar zoals de klassieke tiramisu. Dank je wel.
Lammy1954 29-07-2016
Mmm lekker! Groetjes Lammy
FamBruins 29-08-2012
Alle ingredienten heb ik verdubbeld, was genoeg voor 10 personen.
Heeeeel erg lekker, toppertje!!
Krissy1 25-08-2011
Wat een goed recept, zeg! We hebben ervan gesmuld en ik ga het dit weekend meteen weer maken voor mijn gasten. Dank je!
souvlaki 23-08-2011
Bedankt voor dit heerlijke recept.
Ik ga het morgen maken, krijg eters!
Groetjes Souvlaki