Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tiramisu
  6. Tiramisu alla fragola della paola

Tiramisu alla fragola della paola

Door: shell_seeker

  • Italiaans, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-07-2011

Ingrediënten 4 personen


• 1 eidooier
• 100 gram mascarpone
• 2 eetlepels suiker
• 200 gram aardbeien
• Sap van 1 citroen
• Lange vingers
• Eventueel 4 eetlepels Limoncello


Tiramisu alla fragola della paola
Tiramisu alla fragola della paola
Tiramisu alla fragola della paola
Tiramisu alla fragola della paola
Tiramisu alla fragola della paola
Tiramisu alla fragola della paola
Tiramisu alla fragola della paola
Tiramisu alla fragola della paola

Tiramisu met aardbeien!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de aardbeien, snijd het kroontje eraf en snijd de aardbeien in plakjes.
Marineer de aardbeien in het citroensap met een lepel suiker. Laat dit een uur staan.

Verwijder het vocht van de aardbeien en hou dit apart. Je kunt Limoncello aan het aardbeiensap toevoegen.

Klop de eidooier los met 1 eetlepel suiker. Roer de mascarpone erdoor tot je mooie crème hebt.
(Indien gewenst kun je het eiwit stijfkloppen met een snufje zout en dit door dor de mascarponecrème roeren).

Pureer de aardbeien tot een crème. (Je kunt een aantal plakjes overhouden om tussen de lagen lange vingers te leggen)

Haal de lange vingers door het aardbeien/citroensap en leg de lange vingers in een schaal of in een glas.
Doe vervolgens een laag aardbeiencrème op de lange vingers.
Smeer vervolgens een laag mascarponecrème over de aardbeiencrème.

Maak zo het gewenste aantal lagen. Op de laatste laag mascarponecrème smeer je de aardbeiencrème en kun je hier een daar een plakje aardbei leggen.

Zet de schaal minstens 6 tot 8 uur in de koelkast

Bron

Paola



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top