1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Indisch Gehaktbrood

Indisch Gehaktbrood

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-07-2011

Ingrediënten 4 personen


500 g rundergehakt - 8 el paneermeel - 1 ei - 2 t knoflook - peper - sambal oelek (of verse rode pepers) - ½ theekopje ketjap manis - 1 el laos - 1 el gember


Verder heb je nodig


Mes - snijplank - ovenschotel


Gehaktbrood met indische kruiden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de ui, knoflook, laos, gember en rode peper fijn.

Bereidingswijze

Deze ingrediënten, behalve een ¼ kopje ketjap manis, in een kom door elkaar mengen. Doe het mengsel in een beboterde ovenvaste schaal. De bovenkant met een vork gladstrijken. ¼ theekopje ketjap manis en ¼ theekopje water mengen en over het gehakt doen. Ongeveer 25 minuten in een warme/hete oven van ca. 180 - 200°C. Tussendoor opletten of het gehakt niet aan het verbranden is.

Serveertip

Serveer het gehaktbrood met pindasaus.

Bron

Met dank aan Mario



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Dave1910


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Dave1910
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top