CHORIZO, SPEK EN LINZEN EENPANSGERECHT MET VEEL GROENTEN
- Afrikaans,
- 30-60 min.
Een lekker pikant eenpansgerecht en geschikt voor op de camping. Deze gerecht kan ook in een vuurbestendige pan buiten op BBQ klaar gemaakt worden.
Ingrediënten 6 personen
450 g pikante chorizo in diagonale plakjes200 g gerookt buikspek in reepjes
30-40 ml olijfolie
4 uien, fijn
4 teentjes knoflook, fijn
4 selderij stelen, in plakjes of groene paprika reepjes
3 wortelen, in blokjes
450 g blokjes tomaat uit blik
500 ml rode wijn
2 t paprikapoeder (pikant)
3 laurierbladeren
zout (niet teveel, want worst en spek is ook zout)
zwarte peper
500 g gaar rode linzen, uitgelekt (linzen worden gekookt in ruim water met ui, laurier, folie, zout en zwarte peper
heet kookvocht waarin linzen kookte
tabasco voor erbij als jij van nog pittiger houdt.
Bereidingswijze
1. Bak spek zachtjes uit in olijfolie en haal uit pan.
2. Fruit uien en knoflook in olie tot zacht en voeg de selderij en wortel erbij.
3. Bak groente op middel hoog vuur voor zo 5 min.
3. Voeg tomaten, wijn, paprikapoeder, laurier, zout en peper toe en laat voor zo 30 min. zonder deksel op pan zachtjes koken.
4. Voeg linzen, chorizo en spek reepjes bij groente en kook verder voor 15 min. (vul vocht aan met heet kookvocht indien nodig)
Serveertip
Serveer met stokbrood. En voor de liefhebbers tabascosaus om er zelf bij te doen.
Als jij meer vocht gebruiken, word deze gerecht een soep.
Als variatie kunt je selderij vervangen met groene paprika.