1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Popcorn

Popcorn

Door: palders

  • Amerikaans, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-07-2011

Ingrediënten 2 personen


Popmais, olijfolie en zout


Verder heb je nodig


Pan, ovenwanten, grote schaal


Zoute popcorn bakken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet de pan op laag vuur en schenk een behoorlijke scheut olijfolie in de pan. Daarna strooi je veel zout in de pan (2a3 eetlepels). De hele bodem bedekt. (dit zout zorgt ervoor dat de popcorn niet aanbrand). Lang niet al het zout wordt door de popcorn gehusseld door het bakken. Dus denk niet dat het te veel te veel zout is! Pak de pan op en laat de olie en het zout een rondje door de pan gaan. Zodat het zout goed verdeeld over de bodem. Dan strooi je de popmais in de pan tot de bodem niet meer te zien is. Laat de mais 4/5 minuten staan en pak nogmaals de pan en hussel de popmais om. Ze zijn al wat bruin geworden. Dan nog even in de gaten houden tot de 1e mais popt. Dan de deksel op de pan en het vuur hoog. De mais gaat sneller achter elkaar poppen. Dan zet je het vuur op halve kracht en pak de pan en hussel nog een keer. Weer terug op het vuur en wachten tot het poppen minder wordt. Dan zet je het vuur uit en wacht nog even tot het rustig is in de pan. Grote schaal vullen met popcorn, even proeven en eventueel nog zout erop strooien.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van palders
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top