Vegetarische bonenburger

  • Afrikaans, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-07-2011
  • Vegetarische bonenburger

    Vegetarische bonenburger

    Vegetarische bonenburger

  • Vegetarische bonenburger

    Vegetarische bonenburger

    Vegetarische bonenburger

  • Vegetarische bonenburger

    Vegetarische bonenburger

    Vegetarische bonenburger

  • Vegetarische bonenburger

    Vegetarische bonenburger

    Vegetarische bonenburger

  • Vegetarische bonenburger

    Vegetarische bonenburger

    Vegetarische bonenburger

  • Vegetarische bonenburger

    Vegetarische bonenburger

    Vegetarische bonenburger

  • Vegetarische bonenburger

    Vegetarische bonenburger

    Vegetarische bonenburger

  • Vegetarische bonenburger

    Vegetarische bonenburger

    Vegetarische bonenburger

Wie zegt dat vegetarisch niet lekker kunnen zijn! Onzin, probeer deze maar.

Ik vind dit altijd zo zielig voor vegetariërs bij de BBQ. Ze eten dan eigenlijk altijd bijgerechten omdat zo een bbq vaak vlees georiënteerd zijn Met deze burger, kan je het recht stellen..
Persoonlijk bent ik niet zo weg van vegetariërs die dan vleesproducten gaan namaken om toch zo nog het gevoel te krijgen dat ze vlees gerelateerde proteïnes eten. Ik zien deze vegetarische "groente schijf" dan ook niet als "vlees-hamburger", maar een proteïne rijke groente schijf waarvoor jij een keer het vlees kunnen laten staan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR HAMBURGERS:
410 g witte bonen in tomatensaus (uit blik of pot)
1 ui, fijn
1 tomaat zonder zaden, in kleine blokjes
1 t paprikapoeder
2 t zout
2 e peterselie, fijn
2-3 e champignonsoeppoeder
1+1/2 t chutney (mango is lekker)
50 ml tomatenketchup
1 ei, geklopt
genoeg broodkruim om een stevige schijf te kunnen maken

VERDER BENODIGD:
slabladeren
plakjes komkommer
plakjes augurk
8 hamburgerbroodjes

VOOR SAUS OP HAMBURGERS:
1 ui, in halve ringen
1 teentje knoflook, fijn
10 ml olie
200 ml tomatenketchup
150 ml water
4 e bruine suiker
2 e Worcestersaus
1 t zout
10 ml mosterd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VOOR HAMBURGERS:
1. Meng alle hamburger ingrediënten goed.
2. Vorm 8 hamburgers.
3. Bak hamburgers bij 220*C voor 30 min. of tot gaar en warm terwijl je ze 1x keren. Of bak hamburgers met olie in een koekenpan.

VOOR SAUS OP HAMBURGERS:
1. Fruit ui en knoflook tot zacht.
2. Voeg overige ingrediënten toe en kook zachtjes tot er een dikke saus ontstaan.
3. Laat saus afkoelen.

OPMAAK VAN HAMBURGERS:
1. Snijd hamburger broodjes open en bak ze in een licht gevette grillpan tot iets gekleurd
2. Leg op elk broodje een slablaar.
2. Daar op 2-3 plakjes komkommer.
3. Doen de bonen hamburger erop en plaatst er 2 plakjes augurk op.
4. Doen wat van de saus erover en sluit hamburger met bovenste helft van broodje.

Serveertip

In Worcestersaus zit ook ansjovis en voor echt vegetariërs onaanvaardbaar. Worcestersaus kan vervangen worden door Maggie of sojasaus

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

h_buizer avatar
h_buizer 17-06-2012

Hi Deon. Lijkt me een goed recept voor een vegetarische hamburger. Neem het dus mee en zal het zeker een keer maken. Een vriendin van ons is vegetarisch en zal een goede vegaburger zeker waarderen. Bovendien is het wel eens goed om geen vlees te eten, toch...?

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 03-07-2011

Hoi!Neem dit recept mee.Wil het hier wel eens uitproberen. Bedankt,Lut.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten