1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bonen
  5. Bonenburger
  6. Vegetarische bonenburger

Vegetarische bonenburger

  • Afrikaans, Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-07-2011

Ingrediënten 4 personen


VOOR HAMBURGERS:
410 g witte bonen in tomatensaus (uit blik of pot)
1 ui, fijn
1 tomaat zonder zaden, in kleine blokjes
1 t paprikapoeder
2 t zout
2 e peterselie, fijn
2-3 e champignonsoeppoeder
1+1/2 t chutney (mango is lekker)
50 ml tomatenketchup
1 ei, geklopt
genoeg broodkruim om een stevige schijf te kunnen maken

VERDER BENODIGD:
slabladeren
plakjes komkommer
plakjes augurk
8 hamburgerbroodjes

VOOR SAUS OP HAMBURGERS:
1 ui, in halve ringen
1 teentje knoflook, fijn
10 ml olie
200 ml tomatenketchup
150 ml water
4 e bruine suiker
2 e Worcestersaus
1 t zout
10 ml mosterd



Vegetarische bonenburger
Vegetarische bonenburger
Vegetarische bonenburger
Vegetarische bonenburger
Vegetarische bonenburger

grill broodjes

grill broodjes
Vegetarische bonenburger

plaatst sla blaar op onderste helft van broodtje

plaatst sla blaar op onderste helft van broodtje
Vegetarische bonenburger

daarop plakjes komkommer

daarop plakjes komkommer
Vegetarische bonenburger

dan bonenschijf

dan bonenschijf
Vegetarische bonenburger

augurk

augurk
Vegetarische bonenburger

burger saus

burger saus

Wie zegt dat vegetarisch niet lekker kunnen zijn! Onzin, probeer deze maar.

Ik vind dit altijd zo zielig voor vegetariërs bij de BBQ. Ze eten dan eigenlijk altijd bijgerechten omdat zo een bbq vaak vlees georiënteerd zijn Met deze burger, kan je het recht stellen..
Persoonlijk bent ik niet zo weg van vegetariërs die dan vleesproducten gaan namaken om toch zo nog het gevoel te krijgen dat ze vlees gerelateerde proteïnes eten. Ik zien deze vegetarische "groente schijf" dan ook niet als "vlees-hamburger", maar een proteïne rijke groente schijf waarvoor jij een keer het vlees kunnen laten staan.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VOOR HAMBURGERS:
1. Meng alle hamburger ingrediënten goed.
2. Vorm 8 hamburgers.
3. Bak hamburgers bij 220*C voor 30 min. of tot gaar en warm terwijl je ze 1x keren. Of bak hamburgers met olie in een koekenpan.

VOOR SAUS OP HAMBURGERS:
1. Fruit ui en knoflook tot zacht.
2. Voeg overige ingrediënten toe en kook zachtjes tot er een dikke saus ontstaan.
3. Laat saus afkoelen.

OPMAAK VAN HAMBURGERS:
1. Snijd hamburger broodjes open en bak ze in een licht gevette grillpan tot iets gekleurd
2. Leg op elk broodje een slablaar.
2. Daar op 2-3 plakjes komkommer.
3. Doen de bonen hamburger erop en plaatst er 2 plakjes augurk op.
4. Doen wat van de saus erover en sluit hamburger met bovenste helft van broodje.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

In Worcestersaus zit ook ansjovis en voor echt vegetariërs onaanvaardbaar. Worcestersaus kan vervangen worden door Maggie of sojasaus



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top