Turkse pizza (lahmacun)

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-06-2011
  • Turkse pizza (lahmacun)

    Turkse pizza (lahmacun)

    Turkse pizza (lahmacun)

Erg mooi lahmacun (fonetisch lah - madjoen)recept.
Opgetekend en vertaald van Youtube.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingediënten:
Voor de bodem kunt u grote wraps (tortilla`s) of grote pitah broodjes gebruiken

Voor de vulling:
1 Pond lamsgehakt (of mager rundergehakt, of een mix van beiden)
1 middelgrote rode ui, klein versnipperd
1 middelgrote rode peper, zeer fijngehakt (zonder zaden)
½ groene paprika, versnipperd
½ bosje bladpeterselie, zonder stengel, medium versneden
Pak / blikje tomatenpartjes plm 400gr, uitgelekt
2 el sambal oelek of rode peper pasta
1,5 tl gedroogde munt
1 el paprikapoeder, zoet
½ tl chilipoeder
1 – 2 el bloem
2 teentjes knoflook, geperst of zeer fijngehakt
1 – 1,5 tl zout

Eventueel als bijgerecht een combinatie van 1 of meerdere ingrediënten:
ijsbergsla in reepjes
Tomatenpartjes
Rode ui reepjes
Citroen partjes
Rode kool reepjes, geblancheerd
Julienne wortelreepjes
Verse munt voor de garnering

Saussuggesties:
Knoflooksaus (dun, bijna vloeibaar)
Sambalsaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mes / plank

Bereidingswijze

Bereiding:
Kneed de munt, chilipoeder, paprikapoeder en 1 el bloem door het gehakt.
Voeg vervolgens de ui, rode peper, paprika, peterselie, tomatenblokjes en de sambal (of pasta) toe aan het mengsel en kneed door. Voeg wat zout toe.
Voeg als laatste de geperste / fijngehakte knoflook toe.
Eventueel kun je meer bloem toevoegen. De vulling moet zo droog mogelijk blijven.

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht 180 graden).
Breng een dun laagje (maximaal een halve centimeter) van het mengsel aan op de wraps / pitah-broodjes, laat aan de buitenrand plm een centimeter onbedekt.
Plaats de pizza 5 minuten in de oven, bakplaat op de lage stand.
Ingeval meerdere pizza`s tegelijk worden gebakken, tel er dan ongeveer 2,5 minuut per pizza bij.
Plaats daarna de bakplaat op de hoogste stand, bak door totdat de randen van de wraps / pitah-broodjes goudbruin zijn (plm 5 minuten)

Afiyet olsun!

PS: Ik zou het wel erg leuk vinden om "smaak-"reacties terug te krijgen!

Bron

http://www.youtube.com/watch?v=cDHXLs8U1bQ&feature=related

Serveertip

Zie foto, een plaatje zegt meer dan 100 woorden..

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

madeliefje9 avatar
madeliefje9 04-09-2013

we hebben het net op, het was heel erg lekker! Van het gehakt dat over was heb ik kleine gehaktballetjes gemaakt. Ik denk dat de vulling ook heel erg lekker is in een wrap.

stuivenbergx avatar
stuivenbergx 01-09-2013

Gehaktmengsel moet er inderdaad rauw op. Omdat het een dunne laag is, is het na 10 minuten volledig gaar

madeliefje9 avatar
madeliefje9 01-09-2013

moet het gehaktmengsel er rauw op?

TheJasper avatar
TheJasper 01-09-2013

Ik had gehoopt dat er in stond hoe je de bodem maakte, maar dat wordt overgeslagen. Jammer, want op deze manier haal ik het liever van de turk.

japinie46 avatar
japinie46 31-08-2013

hi, ik ga het vanavond op het menu zetten, ben zeker dat het goed is......

chimpie96 avatar
chimpie96 23-08-2012

wat een heerlijk recept ,het heeft heerlijk gesmaakt.

hyacintje avatar
hyacintje 20-06-2012

Vanavond deze pizza gegeten, in combinatie met de komKommersalade van Oystara, echt heerlijk gegeten! Bedankt voor dit superrecept.

LisaDiem avatar
LisaDiem 01-08-2011

Heb dit een week geleden gemaakt en heb het hele gezin blij gemaakt ;) smaakt net als bij de Turk, super lekker! Thnx!

CandyCane__ avatar
CandyCane__ 06-07-2011

Heerlijk! Ben er blij mee! Zocht dit recept al erg lang!

lilly111 avatar
lilly111 05-07-2011

ik ga m vanavond proberen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten