Turkse pizza (lahmacun)
- Turks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Erg mooi lahmacun (fonetisch lah - madjoen)recept.
Opgetekend en vertaald van Youtube.
Ingrediënten 4 personen
Ingediënten:Voor de bodem kunt u grote wraps (tortilla`s) of grote pitah broodjes gebruiken
Voor de vulling:
1 Pond lamsgehakt (of mager rundergehakt, of een mix van beiden)
1 middelgrote rode ui, klein versnipperd
1 middelgrote rode peper, zeer fijngehakt (zonder zaden)
½ groene paprika, versnipperd
½ bosje bladpeterselie, zonder stengel, medium versneden
Pak / blikje tomatenpartjes plm 400gr, uitgelekt
2 el sambal oelek of rode peper pasta
1,5 tl gedroogde munt
1 el paprikapoeder, zoet
½ tl chilipoeder
1 – 2 el bloem
2 teentjes knoflook, geperst of zeer fijngehakt
1 – 1,5 tl zout
Eventueel als bijgerecht een combinatie van 1 of meerdere ingrediënten:
ijsbergsla in reepjes
Tomatenpartjes
Rode ui reepjes
Citroen partjes
Rode kool reepjes, geblancheerd
Julienne wortelreepjes
Verse munt voor de garnering
Saussuggesties:
Knoflooksaus (dun, bijna vloeibaar)
Sambalsaus
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 629,84 kcal |
Koolhydraten | 46,31 g |
Eiwitten | 32,76 g |
Vetten | 32,26 g |
Benodigdheden
Mes / plankBereidingswijze
Bereiding:
Kneed de munt, chilipoeder, paprikapoeder en 1 el bloem door het gehakt.
Voeg vervolgens de ui, rode peper, paprika, peterselie, tomatenblokjes en de sambal (of pasta) toe aan het mengsel en kneed door. Voeg wat zout toe.
Voeg als laatste de geperste / fijngehakte knoflook toe.
Eventueel kun je meer bloem toevoegen. De vulling moet zo droog mogelijk blijven.
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht 180 graden).
Breng een dun laagje (maximaal een halve centimeter) van het mengsel aan op de wraps / pitah-broodjes, laat aan de buitenrand plm een centimeter onbedekt.
Plaats de pizza 5 minuten in de oven, bakplaat op de lage stand.
Ingeval meerdere pizza`s tegelijk worden gebakken, tel er dan ongeveer 2,5 minuut per pizza bij.
Plaats daarna de bakplaat op de hoogste stand, bak door totdat de randen van de wraps / pitah-broodjes goudbruin zijn (plm 5 minuten)
Afiyet olsun!
PS: Ik zou het wel erg leuk vinden om "smaak-"reacties terug te krijgen!
Bron
http://www.youtube.com/watch?v=cDHXLs8U1bQ&feature=related
Serveertip
Zie foto, een plaatje zegt meer dan 100 woorden..