Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Pizza
  6. Turkse pizza (lahmacun)

Turkse pizza (lahmacun)

Door: stuivenbergx

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-06-2011

Ingrediënten 4 personen


Ingediënten:
Voor de bodem kunt u grote wraps (tortilla`s) of grote pitah broodjes gebruiken

Voor de vulling:
1 Pond lamsgehakt (of mager rundergehakt, of een mix van beiden)
1 middelgrote rode ui, klein versnipperd
1 middelgrote rode peper, zeer fijngehakt (zonder zaden)
½ groene paprika, versnipperd
½ bosje bladpeterselie, zonder stengel, medium versneden
Pak / blikje tomatenpartjes plm 400gr, uitgelekt
2 el sambal oelek of rode peper pasta
1,5 tl gedroogde munt
1 el paprikapoeder, zoet
½ tl chilipoeder
1 2 el bloem
2 teentjes knoflook, geperst of zeer fijngehakt
1 1,5 tl zout

Eventueel als bijgerecht een combinatie van 1 of meerdere ingrediënten:
ijsbergsla in reepjes
Tomatenpartjes
Rode ui reepjes
Citroen partjes
Rode kool reepjes, geblancheerd
Julienne wortelreepjes
Verse munt voor de garnering

Saussuggesties:
Knoflooksaus (dun, bijna vloeibaar)
Sambalsaus


Verder heb je nodig


Mes / plank

Bordje Lahmacun

Afiyet olsun!


Erg mooi lahmacun (fonetisch lah - madjoen)recept.
Opgetekend en vertaald van Youtube.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:
Kneed de munt, chilipoeder, paprikapoeder en 1 el bloem door het gehakt.
Voeg vervolgens de ui, rode peper, paprika, peterselie, tomatenblokjes en de sambal (of pasta) toe aan het mengsel en kneed door. Voeg wat zout toe.
Voeg als laatste de geperste / fijngehakte knoflook toe.
Eventueel kun je meer bloem toevoegen. De vulling moet zo droog mogelijk blijven.

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht 180 graden).
Breng een dun laagje (maximaal een halve centimeter) van het mengsel aan op de wraps / pitah-broodjes, laat aan de buitenrand plm een centimeter onbedekt.
Plaats de pizza 5 minuten in de oven, bakplaat op de lage stand.
Ingeval meerdere pizza`s tegelijk worden gebakken, tel er dan ongeveer 2,5 minuut per pizza bij.
Plaats daarna de bakplaat op de hoogste stand, bak door totdat de randen van de wraps / pitah-broodjes goudbruin zijn (plm 5 minuten)

Afiyet olsun!

PS: Ik zou het wel erg leuk vinden om "smaak-"reacties terug te krijgen!

Serveertip

Zie foto, een plaatje zegt meer dan 100 woorden..

Bron

Http://www.youtube.com/watch?v=cDHXLs8U1bQ&feature=related



Deel dit recept

Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stuivenbergx
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top