Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Nasi lamak gele kleefrijst

Nasi lamak gele kleefrijst

Door: Krientjes

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-06-2011

Ingrediënten 6 personen


* 2 schijfjes kunyit
* 3 teentjes knoflook gepeld fijngesneden
* 500 gr ketan putih (kleefrijst)
* 3 dl santen (zelfgemaakt)
* sap van 0.5 limoen
* naar smaak zout



Ontdek meer:

Voorbereiding

Santen zelf maken: Rasp het vruchtvlees van 1 kokosnoot fijn, meng het in een kom met 3 dl lauw water en laat het 15 min staan. Kneed de geweekte kokos in het water goed door. Zeef de kokos boven een kom en druk het goed uit.

Bereidingswijze

Wrijf de kunyit en de knoflook in de vijzel tot een pasta. Meng 0.75 lit water door de kruidenpasta, schep de ketan rijst hierin en laat deze 1 uur staan. Zeef de ketan goed, schep deze in het stoommandje en stoom de rijst in 10 min halfgaar. Meng de santen met het limoensap en wat zout. Neem de rijst uit de stoompan en schep deze door het santenmengsel. Laat dit staan tot de santen helemaal is geabsorbeerd door de rijst. Stoom de rijst in 15 min gaar.

Bron

Tip culinair



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top