Spicy wrapfest

  • Thais, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Spicy wrapfest

    Spicy wrapfest

    Spicy wrapfest

  • Spicy wrapfest

    Spicy wrapfest

    Spicy wrapfest

  • Spicy wrapfest

    Spicy wrapfest

    Spicy wrapfest

  • Spicy wrapfest

    Spicy wrapfest

    Spicy wrapfest

  • Spicy wrapfest

    Spicy wrapfest

    Spicy wrapfest

  • Spicy wrapfest

    Spicy wrapfest

    Spicy wrapfest

Ik word altijd zo verdrietig als ik op een relatief leuk feestje ben (zeg even een 8,5) en dat de jarige dan besluit er een dikke onvoldoende van te maken door WEER een schaal met koude-wraps-met-zalm-en-roomkaas te serveren. Luister, jarige, DAT kennen we nu wel...

De wraps zelf zijn echter het probleem niet, helemaal niet zelfs, er wordt wereldwijd van genoten, en wie ben ik om die dingen dan af te schrijven.

Deze thaise wrap variatie kan die vervelende onvoldoende van zojuist makkelijk weer naar een mooie 6+ trekken. Dus maak ze snel en dan... voetjes van de vloer!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 4 grote wraps (kan je zelf maken, maar de feestgangers staan te wachten, dus nee)
- 200g Biologische kip (bij je thuis hangen de slingers, dus gun die lieve kip ook gewoon een normaal leven)
- Sambal brandal djawa (heerlijke sambal met citroen)
- Een rode ui
- Een bosje verse(!) koriander
- Een zakje saté marinade voor de kip (kan je natuurlijk ook zelf maken, maar je hoort de onrust op de feestvloer al en je bent geen uitslover)
- Voor de saté marinade nog wat ketjap en wokolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Een goeie koekenpan en een scherp mes.

Voorbereiding

Oké, maak de saté marinade zoals op het pakje (brrr) staat aangegeven en laat hierin de in stukjes gesneden kip lekker even staan. Goed omroeren. Als het feestje ondertussen begint in te kakken kun je misschien vast wat muziek op zetten.

Snij de koriander fijn

Snij de ui in halve ringen

Bereidingswijze

Na ongeveer een kwartiertje wachten (en na misschien wel wat kadootjes) gooi je de kip in een lekkere hete pan zonder extra olie. Als de kip goed is dichtgeschroeid doe je er een klein handje gesneden koriander bij. Laat dit meebakken tot de kip helemaal gaar is. Check soms even een stukje kip of hij al gaar is. We willen niet ziek worden van rauwe kip op het feestje natuurlijk, maar te lang door gebakken taaie kip kan nog veel meer stuk maken. (zoals een culinaire vriendschap).

Gooi de wraps even in de magnetron om ze lekker zacht te maken en snij van twee kanten een reepje af, zodat je een wat vierkanter geheel krijgt.

Smeer de wraps in met een dun laagje sambal brandal djawa en proef zelf maar lekker wat van die sambal. Het is heerlijk.

Verdeel nu de ui over de wraps en strooi nog wat verse koriander erover.

Dan de kipstukjes fijnsnijden en verdelen over de wrap.

Zoals ik al eerder zei, de kip moet heerlijk sappig en mals zijn, anders kan deze thaise topper een heel vervelend droog geheel worden.

Rol de wraps op en snij ze in ongeveer 8 stukjes, zo heeft iedereen straks wat.

Serveertip

Serveertip: Maak het bordje met de wrapstukjes een beetje leuk op, het is wel je verjaardag.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Bass3000 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten