Pindasaus – satésaus

  • Indonesisch, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 29-06-2011
  • Pindasaus – satésaus

    Pindasaus – satésaus

    Pindasaus – satésaus

Heerlijke pindasaus voor de saté of Gado-Gado.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
• 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
• 1 cm verse gember,geschild
• 3 tenen knoflook
• 1 zak pinda`s, gezouten ( 250 g )
• 1 pakje kokosmelk (200 ml)
• 4 el ketjap manis
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de rode peper, gember en knoflook in stukjes en doe in de keukenmachine. Voeg de pinda`s toe en maal zo fijn mogelijk.

Verwarm de kokosmelk in een steelpan. Voeg het pindamengsel toe en breng al roerend tegen de kook aan.

Voeg 200 ml heet water en de ketjap toe en laat nog 2 min. zachtjes koken.

Voeg eventueel extra water toe als de saus nog te dik is.

Bron

Allerhande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten