Tortilla Rijstsoep

  • Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-05-1999

Een hele lekkere maaltijdsoep!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
225 gram snelkookrijst
1 eetlepel zonnebloemolie
3 gesnipperde sjalotten
1 teentje knoflook
1 liter kippebouillon
1 blik ontvelde tomaten
250 gram gekookte kipfilet, in blokjes
1 groene paprika, in stukjes
scheutje tabasco
1 Spaans pepertje
1 theelepel gesnipperde koriander
peper, 1 eetlepel citroensap
klein zakje naturel tortilla-chips
2 verse tomaten, in stukjes
1 rijpe avocado, in kleine blokjes
4 schijfjes citroen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de rijst. Bak de sjalotten en de knoflook in de olie. Voeg de kippebouillon, de rijst, de ontvelde tomaten met sap, de kippeblokjes, de paprika, de tabasco, het Spaanse pepertje, de koriander en de peper toe. Goed roeren. Laat de soep een kwartiertje sudderen. Roer vervolgens het citroensap door de soep en verdeel de soep over 4 borden.

Bereidingswijze

Strooi verse stukjes tomaat, avocado en tortilla chips over de soep en garneer met schijfje citroen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten