1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Gefrituurde garnalenkoekjes

Gefrituurde garnalenkoekjes

Door: planco

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-2011

Ingrediënten 4 personen


1 zak tijgergarnalen, rauw, gepeld (500 g)
3 el rode curry pasta (pot 225 g)
3 el vissaus (fles 250 ml)
2 eieren
4 el maïzena
4 sperziebonen
ca. 1 liter olie om te frituren
zoete chilisaus, (fles 250 ml)


Verder heb je nodig


Keukenmachine
frituurpan

Gefrituurde garnalenkoekjes
Gefrituurde garnalenkoekjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de garnalen in een zeef en dompel ze 2 min. onder in warm water. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Meng de garnalen, de currypasta, de vissaus, de eieren en de maïzena in een keukenmachine tot een gladde massa.



Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd de bonen fijn. Meng door de garnalenpasta. Neem telkens 1 el garnalenpasta uit de mengkom en vorm met uw hand een koekje van ca. 4 cm. Ø. Leg de koekjes op een platte schaal, dek af met vershoudfolie en laat ca. 20 min. in de koelkast opstijven.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C. Bak de garnalenkoekjes met 6 stuks tegelijk in ca. 3 min. goudbruin en krokant. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Serveer warm met de zoete chilisaus.



.

Bron

Ah



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top