koude pastasalade met paprika, rucola en feta

  • Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • koude pastasalade met paprika, rucola en feta

    Koude pastasalade met paprika, rucola en feta

    Koude pastasalade met paprika, rucola en feta

Licht en vegetarisch hoofdgerecht. Ideaal voor een warme dag. Kan ook als bijgerecht worden gegeten bij bijvoorbeeld een bbq.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 recipe.people
250-300 gram pasta
3 kleuren paprika`s
1 kleine ui
75 gram rucola
1 bakje apetina feta
handje pijnboompitten, geroosterd
2-3 tomaten
potje pesto rood of groen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 695,32 kcal
Koolhydraten 41,23 g
Eiwitten 18,71 g
Vetten 48,86 g

Voorbereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de pijnboompitjes.
Snijd de paprika en de tomaten in blokjes.
Snipper de ui.

Bereidingswijze

Kook de pasta, giet af in een vergiet. Spoel af onder de koude kraan.
Roer een half tot een heel potje pesto door de afgekoelde pasta.
Roer paprika, tomaten, gesnipperde ui, feta en pijnboompitjes door de pasta.
Doe de rucola op de borden. Schep de pastasalade eroverheen.

Serveertip

Je kunt de rucola nog even aanmaken met wat olie. Afmaken met peper en zout uit de molen.
Je kunt het ook al de dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Rucola altijd pas op het laatst toevoegen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

eefjebakgraag avatar

Doorsturen

Home Recepten