koude pastasalade met paprika, rucola en feta
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
Licht en vegetarisch hoofdgerecht. Ideaal voor een warme dag. Kan ook als bijgerecht worden gegeten bij bijvoorbeeld een bbq.
Ingrediënten 3 recipe.people
250-300 gram pasta3 kleuren paprika`s
1 kleine ui
75 gram rucola
1 bakje apetina feta
handje pijnboompitten, geroosterd
2-3 tomaten
potje pesto rood of groen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 695,32 kcal |
Koolhydraten | 41,23 g |
Eiwitten | 18,71 g |
Vetten | 48,86 g |
Voorbereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de pijnboompitjes.
Snijd de paprika en de tomaten in blokjes.
Snipper de ui.
Bereidingswijze
Kook de pasta, giet af in een vergiet. Spoel af onder de koude kraan.
Roer een half tot een heel potje pesto door de afgekoelde pasta.
Roer paprika, tomaten, gesnipperde ui, feta en pijnboompitjes door de pasta.
Doe de rucola op de borden. Schep de pastasalade eroverheen.
Serveertip
Je kunt de rucola nog even aanmaken met wat olie. Afmaken met peper en zout uit de molen.
Je kunt het ook al de dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Rucola altijd pas op het laatst toevoegen.