1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Vegetarische pastasalade
  6. koude pastasalade met paprika, rucola en feta

koude pastasalade met paprika, rucola en feta

  • , Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-06-2011

Ingrediënten 3 personen


250-300 gram pasta
3 kleuren paprika`s
1 kleine ui
75 gram rucola
1 bakje apetina feta
handje pijnboompitten, geroosterd
2-3 tomaten
potje pesto rood of groen



Pastasalade
Pastasalade

Licht en vegetarisch hoofdgerecht. Ideaal voor een warme dag. Kan ook als bijgerecht worden gegeten bij bijvoorbeeld een bbq.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de pijnboompitjes.
Snijd de paprika en de tomaten in blokjes.
Snipper de ui.

Bereidingswijze

Kook de pasta, giet af in een vergiet. Spoel af onder de koude kraan.
Roer een half tot een heel potje pesto door de afgekoelde pasta.
Roer paprika, tomaten, gesnipperde ui, feta en pijnboompitjes door de pasta.
Doe de rucola op de borden. Schep de pastasalade eroverheen.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Je kunt de rucola nog even aanmaken met wat olie. Afmaken met peper en zout uit de molen.
Je kunt het ook al de dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Rucola altijd pas op het laatst toevoegen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eefjebakgraag


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eefjebakgraag
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top