1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Verveine-ijs

Verveine-ijs

Door: SteenDeSteenezel

  • Frans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-06-2011

Ingrediënten 8 personen


400ml volle melk
250ml volle room
150 g bloemsuiker
4 eieren
een ruime handvol verse of een kleine handvol gedroogde verveine-bladeren


Verder heb je nodig


Ijsturbine


Smeuïg en subtiel geparfumeerd roomijs, ideaal bij een chocoladedessert.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de melk en de helft van de room aan de kook en zet dan van het vuur. Voeg de schoongemaakte verveinebladeren toe en laat een halfuurtje trekken onder gesloten deksel.
Daarna het melkroommengsel filteren.
Klop de eieren op met de bloemsuiker tot het mengsel helemaal verbleekt. Warm opnieuw het melkroommengsel op en zodra het kookt, voeg je ongeveer één derde hiervan toe aan het eisuikermengsel. Goed doorroeren met een garde en dan alles toevoegen aan het melkroommengsel. Het geheel continu doorroeren met een houten lepel op een zacht vuur tot het geheel begint te dikken. Je kan ook met een thermometer werken: het mengsel begint te dikken op 75°C. Laat het zeker niet doorkoken!
Zodra het mengsel begint in te dikken voeg je de rest van de koude room toe om het kookproces te stoppen. Blijf nog enkele minuten met de houten lepel roeren om het mengsel smeuïg te houden. Daarna laten afkoelen en afdraaien in de ijsturbine.

Serveertip

Ideaal bij een warm chocoladetaartje, een veeg chocoladeganache en een streepje verveinesuiker of muntsuiker.

Bron

Ladurée sucré



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SteenDeSteenezel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top