Boekweit noedels met gepocheerde kip en waterkers
- Japans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
De combinatie van dit gerecht zit hem in de koude noedels, de lauwe kip en de knapperige groenten.
Ingrediënten 4 personen
-400 gram kipfilet-500 gram waterkers
-400 gram Japanse boekweitnoedels
-150 gram daikon (te koop in de Toko) of radijs
-4 eetlepels japanse sojasaus
-4 eetlepels japanse rijstazijn
-1 eetlepel zonnebloemolie
-1 blokje kippenbouillon
-2 theelepels wasabipoeder of dressing
-1 teen knoflook
-3 plakjes gember
-2 lenteuitjes
Benodigdheden
pan
Voorbereiding
Maak de wasabipoeder met een 2 theelepels water aan tot een cementachtig papje en dek het af.
Snij de knoflook en de gember in plakjes, snij de lentui grof.
Bereidingswijze
Spoel de kipfilet af, breng in een met ruim gevulde pan met water samen met het bouillonblokje, knoflook, gember en lenteui aan de kook.
Zet het gas uit als de kipfilet kookt en laat de pan 1 uur met gesloten deksel staan.
Was de waterkers en snij in grove stukken.
Was en schil de daikon en snij in zeer dunne plakjes.
Kook de boekweitnoedels kort (proef) en spoel ze af in een vergiet en laat goed uitlekken.
Maak een dressing van de sojasaus, rijstazijn en de olie.
Verdeel en verspreid de waterkers over de borden. Verdeel hierover de noedels.
Haal de kipfilet uit de pan, droog af en snij schuin in mooie dunne plakken, verdeel op de borden.
Leg er de dungesneden plakjes daikon bij en een tipje van de wasabi.
Overgiet de borden met de dressing.