Kip kerrie

  • Chinees, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-06-2011
  • Kip kerrie

    Kip kerrie

    Kip kerrie

  • Kip kerrie

    Kip kerrie

    Kip kerrie

na jarenlang zoeken en proberen eindelijk bingo superlekkere kip kerrie heerelijk bij rijst nasi bami
de chinees kan met pensioen

Deel dit recept

Ingrediënten
hindostaanse masala kerriepoeder
1 Rode paprika
1 Groene paprika
2 en halve ui
stuk of 10 champignons
anderhalve kipfilet +_ 500 gr
Sambal oelek
blokje kip bouillon
500 ml water
maizena
zout
1 handje tauge
olie
1 spaans pepertje
een beetje knorr chickenpowder verkrijgbaar in de toko
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok mes snijplank
schaaltje

Voorbereiding

snij de kipfilet in mooie stukjes dan is het net of er meer kip is als dat er is
bestrooi de kip met een beetje zout 2 tl kerrie poeder 2 tl maizena maizenaen 1 a 2 tl sambal oelek en 2 a 3 eetlepels olie
meng het geheel en stop dit in een schaaltje of in een zakje en zet dit in de ijskast om even lekker te marineren
doe 500 ml water in een pannetje en doe daar 1 blokje kippebouillon
als dit is opgelost kan het gas uit voeg 2 tl sambal 4 tl kerriepoeder en 4/5 tl maizena toe
dan kan het snijden van de groente beginnen
de paprika in dunne ringen
de uien in dunne ringen
en de champignons
en het spaanse pepertje fijn snijden

Bereidingswijze

verwarm een wok en bak op hoog vuur de kip gaar en doe dit over in een schaaltje
gooi nu de groente in de wok en bak dit ook op hoog vuur
als de groente klaar is kan een snufje chickenpowder worden toegevoegd
strooi een beetje zout op de groente en voeg de groente bij de kip
roer de kippebouillon maizena sambal mengsel goed door en doe dit in de wok en warm dit roerende weg op als het wat warm word voeg dan de kip en groente toe aan het mengsel en warm het geheel op als het te dik is kan nog iets water worden toegevoegd
maar geloof mij maar dit is de ultieme kip kerrie lekker pittig en fijn van smaak

Serveertip

heerlijk bij de nasi/bami van het recept van deonart
http://www.smulweb.nl/recepten/1353658/Variatie-op-nasi-van-de-chinees
pser staat op chinees gerecht
dit alleen omdat het smaakt als de allerlekkerste kip kerrie van de chinees

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

nicelifebert avatar
nicelifebert 24-02-2020

Super recept. Maar maak het niet te lastig. ! Gewoon kip mmarineren 4 uur in de koelkast. Bak de kip. In schaal doen. Dan de groente in de pan, voeg de kip daarbij en maak in een apparte pan de saus. Die bij het geheel en klaar. ps net als anderen maak twee keer zoveel saus. Anders is het erg droog. ;-)

marya1 avatar
marya1 12-02-2017

is uit mijn lijst verdwenen,dus nogmaals meegenomen.

juno24 avatar
juno24 12-02-2017

Dit gisteren gegeten,het was zo ontzettend lekker!, Bedankt en groet Nel.

adeline43 avatar
adeline43 03-12-2016

Uit de reacties te lezen, kan het alleen maar lekker zijn! Ik neem je recept mee, bedankt. Groetjes, Adeline

riawes avatar
riawes 03-12-2016

Dat is lekker!! Neem je recept mee

trijntje41 avatar
trijntje41 02-12-2016

Heerlijk 🍴

pwiggers avatar
pwiggers 21-02-2016

Uit de reacties blijkt dat ik deze kipkerrie al eerder heb bewaard maar ik kan het recept in mijn kookboek(en) niet terugvinden, dus nogmaals meegenomen. Lijkt me heel lekker. Bedankt en groet, Petra

cvvliet avatar
cvvliet 21-02-2016

Heel erg lekker, nu al meerdere keren gemaakt. Bedankt!

cloggie13 avatar
cloggie13 22-05-2015

Heerlijk recept, ik maak deze in onze aangepaste versie, zeer regelmatig. Bedankt voor het recept!

anguillle avatar
anguillle 08-10-2014

ivo hier kun je gemakkelijk met 4 personen van eten groetjes jan wat een leuke reacties trouwens

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten