1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Kip kerrie

Kip kerrie

Door: anguillle

  • Chinees, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-06-2011

Ingrediënten


Hindostaanse masala kerriepoeder
1 Rode paprika
1 Groene paprika
2 en halve ui
stuk of 10 champignons
anderhalve kipfilet +_ 500 gr
Sambal oelek
blokje kip bouillon
500 ml water
maizena
zout
1 handje tauge
olie
1 spaans pepertje
[optioneel] een beetje knorr chickenpowder verkrijgbaar in de toko


Verder heb je nodig


Wok mes snijplank
schaaltje [liefst snelle wokbrander}

Kip Kerrie

Heerlijk

Heerlijk
kip kerrie
kip kerrie

Na jarenlang zoeken en proberen eindelijk bingo superlekkere kip kerrie heerelijk bij rijst nasi bami
de chinees kan met pensioen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de kipfilet in mooie stukjes [ik snijd ze eerst met een scherp mes door de helft en dan snij ik er plakjes van ] dan is het net of er meer kip is als dat er is
bestrooi de kip met een beetje zout 2 tl kerrie poeder 2 tl maizena maizenaen 1 a 2 tl sambal oelek en 2 a 3 eetlepels olie
meng het geheel en stop dit in een schaaltje of in een zakje en zet dit in de ijskast om even lekker te marineren
doe 500 ml water in een pannetje en doe daar 1 blokje kippebouillon
als dit is opgelost kan het gas uit voeg 2 tl sambal 4 tl kerriepoeder en 4/5 tl maizena toe
dan kan het snijden van de groente beginnen
de paprika in dunne ringen
de uien in dunne ringen
en de champignons
en het spaanse pepertje fijn snijden

Bereidingswijze

Verwarm een wok en bak op hoog vuur de kip gaar en doe dit over in een schaaltje
gooi nu de groente in de wok en bak dit ook op hoog vuur [als u geen echte wokbrander heeft dan de kip en groente in gedeeltes bakken]
als de groente klaar is kan [optioneel] een snufje chickenpowder worden toegevoegd
strooi een beetje zout op de groente en voeg de groente bij de kip
roer de kippebouillon maizena sambal mengsel goed door en doe dit in de wok en warm dit roerende weg op als het wat warm word voeg dan de kip en groente toe aan het mengsel en warm het geheel op als het te dik is kan nog iets water worden toegevoegd
maar geloof mij maar dit is de ultieme kip kerrie lekker pittig en fijn van smaak

Serveertip

Heerlijk bij de nasi/bami van het recept van deonart
http://www.smulweb.nl/recepten/1353658/Variatie-op-nasi-van-de-chinees
pser staat op chinees gerecht
dit alleen omdat het smaakt als de allerlekkerste kip kerrie van de chinees



Reacties (28)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anguillle
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top