1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofschotel

Stoofschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-06-2011

Ingrediënten 4 personen


400 gram bieflapjes
3 paprika′s (maakt niet uit welke kleur)
+/- 20 krielaardappeltjes in schil (bijv. C1000/AH)
200 gram mager spekblokjes
Èèn a twee eetlepels zonnebloemolie
1 rode ui
1 witte ui
5 knoflooktenen
1 winterpeen
1 ruime eetlepel Italiaanse keukenkruiden
1 runderbouillonblokje
200 ml crème fraiche
Cayennepeper


Verder heb je nodig


Wok


Stoofschotel
Stoofschotel

Een lekkere stoofschotel, snel te maken!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De ui in niet te grove stukken snijden, knoflook fijnhakken. De wortel in plakjes snijden. Het vlees in reepjes. De krielaardappeltjes door de helft snijden en voor ongeveer 7 minuten koken.

Bereidingswijze

Het vlees bestrooien met cayennepeper. De olie in de wok verhitten. Als de olie heet is het vlees aanbraden totdat het niet meer rood is. Het vlees uit de pan nemen en in de hete olie de ui, knoflook en spek bakken. Voeg dan de paprika en wortel toe en schep het een paar maal om. Voeg de Italiaans keukenkruiden en aardappeltjes toe. Los het bouillonblokje op in een klein kopje met water en voeg dit ook toe. Deksel op de pan en langzaam gaar laten worden. Als het gerecht bijna gaar is voeg je ook de crème fraiche toe en op het laatste moment ook de reepjes bieflapjes. Langzaam warm laten worden en genieten maar!

Bron

Http://members.chello.nl/g.akkermans/#Startpagina



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van basgrif


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van basgrif
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top