GEHAKT KEBABS IN SPEK

  • Afrikaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-06-2011
  • GEHAKT KEBABS IN SPEK

    GEHAKT KEBABS IN SPEK

    GEHAKT KEBABS IN SPEK

  • GEHAKT KEBABS IN SPEK

    GEHAKT KEBABS IN SPEK

    GEHAKT KEBABS IN SPEK

Ze zijn echt heel lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 g rundergehakt
250 g ontbijtspek of bacon
30 ml olijfolie
1 ui, heel fijn
2 teentjes knoflook, heel fijn
2 t hele komijnzaden
2 t korianderpoeder
weinig zout (spek is ook zout)
zwarte peper
satéstokjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Fruit ui in olijfolie tot zacht.
2. Doen op hoog vuur en bak even de komijnzaden voor zo een minuut.
3. Voeg koriander bij en draai vuur omlaag.
4. Bak verder totdat goudbruin en geurig.
5. Laat uien mengsel afkoelen en meng dit erna met zout en peper door gehakt.
6. Rol van gehakt mengsel balletjes, die zo 3 van op 1 saté stokje past.
7. Plaatst balletjes in koelkast voor tenminste een half uur om op te stijven. Doordat er geen bindmiddel in zitten zijn ze bros en breken makkelijk. Ik doen dit altijd een 1/2 uur in de diepvries tot ze iets ingevroren zijn, dit maken de balletjes nog beter hanteerbaar.
8. Draai spek om elk balletje en steek ze aan stokjes.
9. Bak kebabs in olijfolie tot gaar, of rooster ze in de oven, tot gaar en krokant.

Serveertip

Variatie: als jij ei en broodkruim door gehakt mengsel doen en laten opstijven in koelkast, zijn ze ook geschikt voor de BBQ. Of jij kan ze vooraf klaarmaken en even weer op BBQ opwarmen, zo krijgen ze dan ook weer de rook smaak als jij een houten BBQ heeft.

Laatste reacties

ronaldvermeulen avatar
ronaldvermeulen 28-06-2011

Ha Deon, je maakt steeds weer wat lekkers. Wat bij mij ontbreeks is dat ik mijn gerechten niet vastlegd op foto. Ondanks dat ik een mooi toestel heb en het mijn tweede hobby is. Maar als ik eenmaal bezig ben met koken , vergeet ik die camera...... Maar ook dit gerecht ga ik proberen. Grtz Ronald

willeke-s avatar
willeke-s 27-06-2011

Dank je Deon ! Wat een mooi en lekker recept ! Ga het in Amsterdam maken dinsdag bij de BBQ! Je hoort er nog van hoe we het vinden. Groetjes Willeke.

molenmeisje avatar
molenmeisje 25-06-2011

Hoi Deon, die zien er inderdaad heel erg lekker uit. Misschien ga ik ze morgen wel op de bbq doen ( als het inderdaad nog eens droog wordt....) Groetje Hanneke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten