Roti met kip massala

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Roti met kip massala

    Roti met kip massala

    Roti met kip massala

  • Roti met kip massala

    Roti met kip massala

    Roti met kip massala

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Plantaardige olie om in te bakken
1 fijn gesnipperde ui
3 tenen knoflook,fijngesneden
Madam Jeanette peper
of gedroogde chilipeper of pul biber
naar smaak flink pittig is wel de bedoeling.
4 eetl massalapoeder
1 theel komijnpoeder
1 theel korianderpoeder
1 klein blikje tomatenpuree
sap van 1/2 limoen
1 blokje kippenbouillon
zwarte peper en zout uit de molen
250 gram gekookte aardappels,geschild en in blokjes
150 gram beetgaar gekookte kouseband of sperziebonen
400 gram kipfilet in blokjes
4 eieren hardgekookt
4 rotivellen te koop bij de toko of evt wraps
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit de ui in wat olie glazig. Voeg de knoflook en de madam jeanette toe. Strooi massalapoeder, komijn en koriander erover en fruit dit mee op laag vuur. Voeg tomatenpuree, limoensap en het verkruimelde bouillonblokje toe. Schenk er ca. 250 ml heet water bij en breng al roerend aan de kook. Doe de kipblokjes erbij, leg het deksel op de pan en laat een minuut of 10 stoven. Voeg dan de aardappelblokjes en boontjes toe. Voeg wat water toe als de saus te dik is en leg het deksel schuin op de pan als je de saus te dun vindt. Het gerecht wordt er alleen maar lekkerder op als je dit een dag van tevoren klaarmaakt. Serveer met de roti die je zowel in de magnetron als in een koekenpan kunt verwarmen; of met de wraps die je volgens gebruiksaanwijzing maakt.

Bron

Internet.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Joyce1956 avatar
Joyce1956

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten