Monkey gland steak

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-06-2011
  • Monkey gland steak

    Monkey gland steak

    Monkey gland steak

  • Monkey gland steak

    Monkey gland steak

    Monkey gland steak

  • Monkey gland steak

    Monkey gland steak

    Monkey gland steak

  • Monkey gland steak

    Monkey gland steak

    Monkey gland steak

  • Monkey gland steak

    Monkey gland steak

    Monkey gland steak

  • Monkey gland steak

    Monkey gland steak

    Monkey gland steak

  • Monkey gland steak

    Monkey gland steak

    Monkey gland steak

Een gerecht voor de Bourgondiërs onder ons.
Zo word monkey gland steak in ZA in steakhouses geserveerd.

Deel dit recept

Ingrediënten
VOOR BIEFSTUK:
biefstukken
zout
zwarte peper, grof gemalen
olijfolie
brandewijn of cognac als jij biefstukken in pan bakken

VOOR MONKEY GLAND SAUS:
olie voor fruiten
2 uien, fijn
2 teentjes knoflook, fijn
200 g champignons in plakjes, bruine champignons past er goed bij
2 tomaten, ontveld en in blokjes
2 koppen tomatenketchup
1/2 kop Worcestersaus
3/4 kop Mrs Balls Chutney of mango chutney
1/2 kop bruine suiker
2 e rode wijnazijn
1-2 t Tabasco (of 1 rode peper, fijn)
runderbouillon (indien nodig)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

BEREIDING VAN BIEFSTUK IN PAN:
1. Breng biefstuk op smaak met peper.
2. Bak biefstukken fel in olie tot biefstukken krokant en bruin zijn buitenom maar nog rauw binnenin.
3. Haal biefstuk uit en doen in een ovenvaste pan en bak biefstuk bij 200*C tot gewenste gaarde punt.
4. In zelfde pan als waar biefstukken in gebakken zijn fruit jij de ui en knoflook tot zacht.
5. Voeg plakjes champignon erbij en bak voor zo 2 min. op middel hoog vuur.
6. Flambeer met brandewijn en voeg nu overige ingrediënten erbij behalve runderbouillon.
7. Kook saus zachtjes voor zo 20-25 min. tot er een lekkere dikke saus is gevormd. (als saus te dik worden tijdens koken vul jij de vocht aan met runderbouillon, of fond)
8. Serveer saus over biefstuk.

Serveertip

Ook geschikt voor grillen op BBQ en saus er apart bij maken op BBQ in een koekenpan die vuur bestendig is.

Laatste reacties

ronaldvermeulen avatar
ronaldvermeulen 19-02-2017

Deon ik weet dat jer je er niet meer bent. Toch dit berichtje. Dit was mijn favoriete recept en ga ik vanavond wederom maken. Ik zal aan je blijven denken. We hebben elkaar helaas niet meer in levende lijve kunnen ontmoeten. Dat waren we zo van plan. Jij zou nog koken voor ons. We hebben niet alles in de hand.

ronaldvermeulen avatar
ronaldvermeulen 28-07-2011

Deon, Op verzoek van de kinderen ga ik dit gerecht vanavond voor de 2x maal maken. Heerlijk. Zeker de saus. Groetjes Ronald

will_s avatar
will_s 25-06-2011

Oh ja Deon. Mooie foto`s heb erbij je gemaakt !! Compliment ! Groetjes Willeke.

will_s avatar
will_s 25-06-2011

Dank je Deon !! Geweldig recept !!Ik had het geheel al meegenomen. Maar hier gaan we van smullen hoor !Groetjes Willeke.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten