1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Karamelbonbons uit het boek; "dinerdiva in de city"

Karamelbonbons uit het boek; "dinerdiva in de city"

  • Duits,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-06-2011

Ingrediënten


  • 1 blikje gecondenseerde melk van netto gewicht 397 gram. (op het blikje staat; " gecondenseerde volle melk met suiker"
  • 150 gram suiker (witte)
  • 50 gram honing (ik heb acaciahoning gebruikt).
  • 50 gram roomboter.
  • 2 pakjes vanille suiker
  • Poedersuiker.
  • 25 gram (gepelde)hazelnoten.
  • Wat zonnebloemolie om het bakblik (of schaaltje) mee in te vetten.


Verder heb je nodig


  • Houten lepel om te roeren.
  • Steelpan
  • Kleine koekenpan om de hazelnoten te roosteren.
  • Kom.


Foto van Marijan

Karamel bonbons van Marijan volgens het recept van Louise

Karamel bonbons van Marijan volgens het recept van Louise
Karamelbonbons uit het boek; "dinerdiva in de city"
Karamelbonbons uit het boek;
Karamelbonbons uit het boek; "dinerdiva in de city"

Karamel bonbons

Karamel bonbons
Karamelbonbons uit het boek; "dinerdiva in de city"

Ingredinten

Ingredinten
Karamelbonbons uit het boek; "dinerdiva in de city"

Karamel in vorm gieten

Karamel in vorm gieten
Karamelbonbons uit het boek; "dinerdiva in de city"

Gedondenseerde melk

Gedondenseerde melk
Karamelbonbons uit het boek; "dinerdiva in de city"

Uit de vorm

Uit de vorm
Karamelbonbons uit het boek; "dinerdiva in de city"

Karamel bonbons met poedersuiker bestrooid.

Karamel bonbons met poedersuiker bestrooid.
Karamelbonbons uit het boek; "dinerdiva in de city"

Hoofdstuk waar dit minireceptje in staat.

Hoofdstuk waar dit minireceptje in staat.

Leuk om te maken en nog leuker om op te eten! Eerst helemaal volgens het recept gemaakt maar toen ik ze in een schaaltje had gelegd kleefden de karamelbonbons zo aan elkaar dat ik ze met moeite los kon snijden. Dat was niet zo leuk. Ik heb (nadat ik ze losgesneden had) bestrooid met poedersuiker en toen bleven ze keurig gescheiden. Ze smaakten trouwens verrukkelijk!
Ik heb het supermini receptje uit dit boek wat aangepast. De ingrediënten zijn precies zoals in het recept staat, behalve de poedersuiker en wat er met de hazelnoten moest gebeuren (stond niet beschreven). Hieronder kan je lezen hoe ik dit gemaakt heb.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Doe de gecondenseerde melk , suiker, vanillesuiker, honing en boter in een steelpan.
  • Breng al roerend aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen op een laag vuur.
    Blijf roeren!
  • Rooster ondertussen de hele hazelnoten in een droge koekenpan onder voortdurend schudden voor ongeveer 5 minuten.
  • Doe ze daarna als ze iets afgekoeld zijn- in een stevige plastic zak, (op een ondergrond die tegen een stootje kan!) en sla er met bvb een deegroller lustig op los tot het kleine stukjes zijn.

Bereidingswijze

  • Vet een bakblik of schaal in met wat zonnebloemolie en giet het karamelmengsel uit de pan op het bakblik.
  • Laat afkoelen.
  • Verwijder het stuk karamel uit de vorm en leg op een plank.
  • Maak een groot mes warm onder de kraan en snijd er blokjes van.
  • Strooi in een kom of schaal flink wat poedersuiker en leg daar wat blokjes karamel in, en schudden!.
  • Ga zo door tot alle stukjes bedekt zijn.

Serveertip

Ik heb ze nu al een paar keer gemaakt en iedereen vindt ze heerlijk!

Bron

Dinerdiva in de City



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top