1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Indische ragout.

Indische ragout.

Door: Joyce1956

  • Indonesisch,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-06-2011

Ingrediënten 4 personen


250 g gaar vlees
2 flinke witte uien
40 g boter
sambal oelek naar smaak
4 dl bouillon
2 eetl. azijn
1 dl madera
nootmuskaat
zout en zwarte peper
2 eetl. bloem of maizena



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Snijd het vlees in blokjes. Pel de uien en snijd ze in ringen.
Verwarm de boter in een braadpan en fruit de uien goudbruin.
Voeg de stukjes vlees, sambal, bouillon, azijn, madera`
en nootmuskaat, zout en peper naar smaak toe en laat de
ragout 45 minuten sudderen.
Roer de bloem glad met 3 eetlepels water en roer dit
mengsel door de ragout. Laat de saus op laag vuur binden
en nog 5 minuten zachtjes sudderen.

Serveertip

Lekker met ragoutbakjes.
Ook lekker met rijst.

Bron

?



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top