Biryani (Indiaas gebakken rijst)
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Biryani is lndiaas
gebakken rijst
dat als hooÍdgerecht
of als
bijgerecht kan
worden geserveerd.
Ingrediënten 4 personen
300 gram basmatirijst.1 ui, fijngesneden.
2 teentjes knoflook, fijngesneden.
1 theelepel geraspte gemberwortel.
1.5 eetlepel boter.
6-7 deciliter kippenbouillon.
2 theelepels kerriepoeder of garam masala.
1/4 theelepel kardemon gemalen.
2 eieren.
150 gram doperwten.(diepvries)
zout en peper.
100 gram geroosterde amandelen.
2-3 eetlepels verse koriander.
1 eetlepel, fijngesneden muntblaadjes.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 554,27 kcal |
Koolhydraten | 68,85 g |
Eiwitten | 16,84 g |
Vetten | 22,32 g |
Bereidingswijze
Was de rijst en laat goed
uitlekken. Bak de ui. knoflook en gemberwortel
circa 5 min op
zacht vuur in de boter. Voeg de
rijst toe en bak het geheel circa
5 min. tot alle rijstkorrels glanzen.
Schenk de bouillon erbij en breng
aan de kook. Voeg kerriepoeder
en kardemom toe, dek de pan aÍ
en laat de rijst op zacht vuur in
circa2O min gaar koken. Kook
intussen de eieren hard in circa
7 min. Kook de doperwten in
ruim kokend water met zout
gaar. Breng de rijst op smaak
met zout en peper en roer de
doperwten en amandelen erdoor.
Garneer met Partjes hardgekookt
ei, koriander en munt.
Bereiden: circa 30 min.
Bron
Libelle