1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. hartige puree

hartige puree

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-06-2011

Ingrediënten 1 personen


600 gram kruimige aardappelen.
2 ons magere spekblokjes.
50 gram boter.
potje capucijners of bruine bonen (350 gram)
1 krop sla of gemengde sla
5 eetlepels gewone olijfolie(extra vierge geeft teveel eigen smaak)


Verder heb je nodig


Aardappel stamper


Simpel te maken zeer goed vullend gerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappels schillen en met wat zout aan de kook brengen.
Terwijl de aardappels opstaan, de sla naar eigen wijze simpel bereiden.
als de aardappels koken, moeten deze 18 - 20 minuten opstaan eer ze gaar zijn.
capucijners of bruine bonen alvast in een steelpannetje.
olijfolie alvast in een koekepan.

Bereidingswijze

Als de aardappels 14 minuten koken, capucijners/bruine bonen opwarmen en de spekjes in de koekepan verhitten (spekjes nog iets zacht laten)
Als de aardappels gaar zijn, afgieten en even opschudden tot ze bloemig zien.
50 gram boter bij de aardappels en met een stamper fijnstampen.
Als het fijn genoeg is met een lepel het spekvet lepel voor lepel erbij scheppen.
(houd de koekepan boven de puree, minder kans op knoeien)
Eerst met 2 lepels vet beginnen en aardappels verder stampen.
Hiermee doorgaan tot je de puree smeuïg genoeg vind.
Eventueel wat nootmuskaat of Knorr aromat toevoegen.
geen melk toevoegen.

Serveertip

Zet een schaaltje uitgelekte augurken erbij op tafel.
Voor de liefhebber mosterd of picalilly.
Omdat dit een vrij zwaar gerecht is, past de sla er prima bij.
Voor degene die extra jus wil, even een speklapje erbij bakken.

Bron

Eigen recept



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Roefie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Roefie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top