Frambozencupcakes met mascarponeglazuur
- Nederlands, Banket
- 10-20 min.
Deze frambozencupcakes zijn heerlijk. Het deeg met als extra toevoeging het amandelmeel heeft een rijke smaak. Het glazuur maakt de cupcakes extra feestelijk, maar ook zonder glazuur zijn ze heerlijk.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden (hete lucht). Bekleed de holtes van een muffinplaat met papieren caisses.
Bereidingswijze
Doe de boter, suiker, bloem, amandelen, het bakpoeder en zout in een beslagkom en mix tot je een kruimelig deeg krijgt. Klop in een andere kom het ei los met de melk en de vanille-essence. Meng dit snel door het bloemmengsel. Vouw de frambozen er voorzichtig door. Vul de vormpjes met het beslag. Bak de cupcakes 20 - 25 minuten tot ze goudbruin kleuren en veerkrachtig aanvoelen. Laat ze afkoelen op een rooster.
Roer voor het glazuur de mascarpone romig en meng de poedersuiker erdoor. Breng dit glazuur met een spuitzak of paletmes aan op de cupcakes. Garneer ze eventueel met een paar frambozen en strooi er nog wat poedersuiker over.
Bron
Eten met familie en vrienden van Sarah Raven