1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Schichtsalat

Schichtsalat

  • Duits,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 13-05-1999

Ingrediënten 15 personen


Benodigdheden:
1 pot a 300gr. selderij
3 st. appelen zachtzuur
5 plakken boterhamworst (de goedkope)
1 blikje mais
2 st. preien
1 blik ananas stukjes halve liter
1 blikje mandarijntjes
7 st. eieren
500 cc.fritessaus
250 cc. slagroom
4 el azijn
3 el gehakte peterselie
ietsje peper


Verder heb je nodig


Geen


`salade die gevreten wordt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De inkopen

Bereidingswijze

SCHICHTSALAT. ( voor plm. 15 pers.)

Een overheerlijke salade van Duitse afkomst en ik mag wel zeggen een succesnummer.
Uw gasten vragen gegarandeerd naar het recept.
Bereiding:
De fritessaus met de slagroom en azijn en flink peper door elkaar roeren en apart houden.
Eieren hardkoken, laten afkoelen en daarna alle ingredienten fijnsnijden, goed laten uitlekken en laagsgewijs (schichtweise) in een grote schaal of mosselpan doen.
Daarna het fritessaus mengsel erover gieten zodat alles bedekt is, hier de peterselie over verdelen en
het geheel een dag in de koeling laten staan.
Vlak voor het serveren even goed doorroeren en klaar. En echt ongelooflijk lekker.

Serveertip

Liefst in een open grote schaal



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeg


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top