Satésaus, maar dan wat anders

  • Engels, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-06-2011
  • Satésaus, maar dan wat anders

    Satésaus, maar dan wat anders

    Satésaus, maar dan wat anders

Een beetje (voor)bereiding is nodig, maar het is de mopeite.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g pinda′s, gemalen
½ rode ui, versneden
2 el bruine suiker
3 teentjes knoflook, geperst
½ el gember, vers, geraspt
2 chilli′s, zonder zaad, versneden
200 ml kokosnootmelk
2 el soja
1 limoen, uitgeperst
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe de pinda′s, de ui en de suker in een pan. Bak gedurende 5 minuten op matig vuur. Roer met de garde en ga door totdat de suiker gesmolten is. Zet nu het vuur hoog zodat de pinda′s goudbruin van kleur worden. Voeg nu de knoflook, gember en chilli toe. Bak even door. Doe hier nu de melk, soja en 450 ml koud water bij. Zet het vuur laag en laat dit een 20-tal min garen, met de deksel op de pan. Roer wel af en toe. Zodra het een stevige mengsel is, moet alleen nog de limoensap er bij. Meng alles goed, zodat een gelijkmatige saus onstaat.

Bron

Tesco

Serveertip

stukjes gebakken rundvlees, kip, rijst, kroepoek, stokbrood.... alles kan/mag. Smakelijk !

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten