Goddelijk lekkere taart uit `t griezelboek van roald dahl

  • Engels, Banket
  • 30-60 min.
  • Goddelijk lekkere taart uit `t griezelboek van roald dahl

    Goddelijk lekkere taart uit `t griezelboek van roald dahl

    Goddelijk lekkere taart uit `t griezelboek van roald dahl

  • Goddelijk lekkere taart uit `t griezelboek van roald dahl

    Goddelijk lekkere taart uit `t griezelboek van roald dahl

    Goddelijk lekkere taart uit `t griezelboek van roald dahl

Bram Bokkepoots Chocolade cake uit "Matilda"

Goede tip van jokevd1
de taart is na 2 a 3 dagen nog lekkerder!!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten

225 gram pure chocolade
170 gram ongezouten, zachte,
boter (op tijd uit de koelkast halen)
225 gram poedersuiker
4 eetl. bloem
6 eieren

VOOR HET GLAZUUR:

225 gram pure chocolade
225 gram creme fraiche

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 7021,00 kcal
Koolhydraten 367,91 g
Eiwitten 141,31 g
Vetten 552,33 g
Benodigdheden
Springvorm van 22 cm doorsnee; mixer ; vetvrij papier; glaceermes of i.d.; kom; breinaald

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden C.

Bereidingswijze


    Vet de springvorm in en bekleed hem met vetvrij papier
    Smelt de chocolade in een kom boven een pan met kokend water of even in de magnetron
    Roer de boter erdoor tot hij gesmolten is.
    Roer het meel, de suiker en de losgeklopte ei dooiers erdoor
    Klop het eiwit stijf
    Schep voorzichtig de HELFT van het eiwit door het chocolade mengsel tot het goed gemengd is.
    Schep de REST van het eiwit erdoor en stort daarna de massa in de cakevorm.
    Bak de cake ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.
    Bovenop zal een dunne korst ontstaan!
    Wanneer je er met een breinaald in prikt zal het lijken of hij nog niet gaar is. Maar wees gerust, het hoort zo!!
    De cake zal bij het afkoelen steviger worden.
    Deze cake is heerlijk luchtig en vochtig.
    De cake laten afkoelen op een rooster tot hij koud genoeg is om vast te pakken.
    Haal hem uit de vorm en verwijder het vetvrije papier.

    Smelt de chocolade met de creme fraiche in een kom bovenop een pan zacht kokend water.
    Af en toe roeren tot alles gesmolten en vermengd is.
    Laat het mengsel een beetje afkoelen.
    De cake heeft de neiging in het midden een beetje in te zakken, dus zet hem ondersteboven voordat je het glazuur aanbrengt.
    Spatel zorgvuldig met een glaceermes het chocolade glazuur over de HELE cake

    LAAT HEM OP EEN KOELE PLAATS OPSTIJVEN. LET WEL OP: DE KOELKAST IS TE KOUD EN TE VOCHTIG!!!!
    Een half uur moet voldoende zijn.

Bron

Roald Dahl

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ruthbrock avatar

Doorsturen

Home Recepten