Super snelle, jammie, jammie saté saus
- Nederlands, Saus/dressing
- 10-20 min.
- Geplaatst op 20-06-2011
Heel snel klaar en erg simpel om te maken en daarna lekker smullen
Ingrediënten 4 personen
Benodigdheden
pannetje met dikke bodem; houten lepel om te roeren en gardeBereidingswijze
Laat de olie heet worden in de pan.
Fruit in de pan de fijngesnipperde ui met de teentjes fijngesneden knoflook en sambal tot de stukjes ui gaar zijn (niet kleuren!). ik schat +/- 2 a 3 min. op niet te hoog vuur
Voeg dan het hete water toe. Voeg daarna de ketjap, gember siroop en de tomaten ketchup toe. Breng dit, onder heel goed roeren, aan de kook. Bind het geheel af met de pindakaas tot de juiste dikte is bereikt.
Onder goed roeren door laten koken, want pindakaas heeft een sterke na binding.
Serveertip
heerlijk met kipfilet
Laatste reacties
Lekker vlug klaar met weinig werk, ik neem het mee. Bedankt, Margrit
Toevallig vanavond een dergelijke saus gemaakt die er erg op lijkt. Echter zonder ui, olie en ketchup. Gemberpoeder i.p.v. siroop + wat sereh poeder. Gehakte peper i.p.v. sambal (want dat kan zoveel zijn)en wat rietsuiker. En dat alles zonder koken, gewoon in een pindakaas/jam-potje, schudden/roeren en met het water de dikte bepalen. Simpel, makkelijk en erg lekker.
Lijkt me heerlijk neem ik graag mee. Bedankt Karinn
fantastisch recept lijkt me dit, ga het gauw maken, bedankt Fransine
Ga ik proberen, bedankt!
Ga dit recept morgen maken. We hebben een bbq en het lijkt me erg gemakkelijk en lekker.
Hallo Ruth, ik neem het recept van je mee, ga het zeker uitproberen want het klinkt heerlijk! Bedankt, groetjes Dolinda
Vreemd dat dit recept 42x is bewaard maar geen 1 reactie heeft! In iedergeval: hij is H.E.E.R.L.I.J.K.!!!!! Heb wel ipv 2 teentjes knoflook er 3 flinke ingedaan en 2 lepels sambal oelek. Super receptje!!!