Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Spinazie
  6. Saag panir (Kruidige Indiase spinazie met kaas)

Saag panir (Kruidige Indiase spinazie met kaas)

Door: renate999

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-06-2011

Ingrediënten 2 personen


450 gram diepvriesspinazie
250 gram panir (ook wel paneer genoemd, bij de toko of de biologische supermarkt)
2 uien (of 1 grote)
1,5 eetlepel fijngehakte knoflook
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel garam masala
1 theelepel sambal
1 theelepel gemberpoeder of 1 eetlepel verse gember in fijne reepjes
2 theelepels gemalen korianderzaad
100 ml room culinair oid
evt. wat citroensap
zonnebloemolie

Wees niet te zuinig met de hoeveelheden van de kruiden!



Kruidig indiaas gerecht. Makkelijk te maken, de ingredienten kun je gewoon op voorraad hebben! Zo heb je snel iets bijzonders op tafel staan.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontdooi de spinazie.
Snipper de ui. Hak of pers de knoflook fijn. Als je verse gember gebruikt: schil de gember en snijd hem in dunne reepjes.
Snijd de panir in blokjes van ongeveer 1x1x2 cm.

Bereidingswijze

Verhit in een koekepan een scheut olie en bak de panir lichtbruin. Zet de panir weg tot de spinazie klaar is.

Verhit in een Hapjespan nog een scheut olie. Voeg de komijnzaadjes toe en laat ze kort bakken. Zodra ze beginnen te geuren de ui toevoegen en goed doorroeren. Laat de ui in zo`n 5 minuten zacht worden. Voeg dan de knoflook, sambal, gember, garam masala en koriander toe. Roer goed door, laat een minuutje fruiten en voeg dan de spinazie toe. Meng alles goed door elkaar en laat de spinazie in ongeveer 3 minuten door en door heet worden. Voeg dan de panir toe en roer tot slot de room erdoor. Laat alles een minuutje doorwarmen, breng evt. op smaak met een klein beetje citroensap en serveer.

Serveertip

Voldoende voor 2 tot 3 personen.

Lekker met rijst of (naan)brood.


aangepast van BBC Food / Anjum Anand



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top