1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Karbonade met kruidenkorstje en komkommersalade.

Karbonade met kruidenkorstje en komkommersalade.

Door: harry_bijl

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-06-2011

Ingrediënten


=2 komkommers,= 1 rode ui in
ringen,= 5 el olijfolie,
=zout en peper,= 3 el bloem,
=1 ei, = 5 el paneermeel,
=1.tl.gedroogde Provencaalse
kruiden,= 4 ribkarbonaden.
=700 gram aardappelschijfjes,
=[voorgekookt]uit koeling:



2 Koekenpannen

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Schaaf de komkommer in
plakjes of linten en meng
dit met de ui en 1 el olijf-
olie. Breng op smaak met
zout en peper.
2.Strooi de bloem op een bord
Klop het ei los in ander
diep bord.Meng op een derde
bord het paneermeel en de
kruiden.Voeg zout en peper
naar smaak toe
3.Haal de karbonade achter-
eenvolgens door de bloem,
het eimengsel en kruiden-
paneermeel.
4.Verhit 2el olijfolie in
een Koekenpan en bak hierin
de aardappelschijfjes in
10 min.goudgeel en gaar.
Verhit de resterende olijf-
olie in een andere koeken-
pan en bak hierin de karbo-
nades in 12 min. bruin en
gaar.
5.Leg de kruidenkarbonades op
4 borden,schep er de kom-
kommersalade bij en serveer
het geheel met aardappel-
schijfjes.
op 4 borden,schep er
komkommersalade bij en
serveer

het eimengsel


Bron

©



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top