Glutenvrije pancakes

  • Amerikaans, Ontbijt
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 19-06-2011
  • Glutenvrije pancakes

    Glutenvrije pancakes

    Glutenvrije pancakes

Heerlijke glutenvrije pancakes met als basis geklopt eiwit. Recept heb ik overgenomen van http://ireen-kitchenqueen.smulweb.nl/ Kleine aanpassingen gedaan met een geweldig resultaat.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
120 g glutenvrij meel. Ik gebruik meel van Finax.

3 grote eieren

2 dl melk of karnemelk. Ik doe meestal 50/50.

1 theelepel (glutenvrije) bakpoeder

1 snufje zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 168,15 kcal
Koolhydraten 25,03 g
Eiwitten 7,22 g
Vetten 3,84 g
Benodigdheden
mixer

Voorbereiding

Om de pannekoeken extra luchtig te maken gebruik je een oude truc: scheid de eieren, en klop het eiwit apart stijf! De eigelen mix je met het meel, melk zout en bakpoeder tot een stevige massa, en dan schep je het eiwit er voorzichtig door heen.

Bereidingswijze

In een grote pan maak je wat kleinere, dikke hoopjes. Als de onderkant lichtbruin is draai je ze om! Let op: beter de pancakes wat langer op lager vuur dan snel proberen te bakken.

Serveertip

Lekker met stroop, suiker, jam, vruchten of gewoon een beetje roomboter. Lekker genieten!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten