Spaanse tapas-burgertjes uit de oven

  • Spaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-06-2011
  • Spaanse tapas-burgertjes uit de oven

    Spaanse tapas-burgertjes uit de oven

    Spaanse tapas-burgertjes uit de oven

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
250 g mager rundergehakt
1 eiwit, losgeklopt
1 tl paprikapoeder
1/2 chorizoworst (a 250 g), in 12 plakjes
12 cherry tomaten
1 kleine rode ui, fijngesnipperd
100 ml tomatenbouillon (van tablet)
2 el platte peterselie, fijngehakt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
lage ovenschaal, tapasprikkers

Voorbereiding

Kneed het gehakt met eiwit, paprikapoeder, 1/2 tl zout en naar smaak peper heel stevig door elkaar. Verdeel het mengsel in 12 gelijke stukjes en vorm ze elk tot een hamburgertje. 2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwarm de koekenpan goed voor en bak de burgertjes in 1 min. aan elke kant mooi bruin. Bak ook de plakjes chorizo 1 min. aan elke kant. 3. Leg de hamburgertjes in de ingevette ovenschaal en leg er een plakje chorizo en een cherrytomaatje op. Prik ze vast met een tapasprikker

Bereidingswijze

Fruit de ui 1 min. in het bakvet en roer de tomatenbouillon en de peterselie erdoor. Schenk de jus in de ovenschaal. 5. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de hamburgertjes in ca. 15 min. gaar worden. Serveer de tapas warm of lauwwarm uit de schaal.

Bron

ah

Serveertip

Lekker met stokbrood.

Laatste reacties

hoekie11 avatar
hoekie11 26-12-2012

Getest afgelopen week en nu aan het maken voor tussendoor. Heerlijk recept, bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten