1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gehakt
  6. Italiaans gehakt brood

Italiaans gehakt brood

Door: Palmtopguy

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-06-2011

Ingrediënten 4 personen


600 gram half kippengehakt half rundvleesgehakt.
broodkruim (je hoeft het niet fijn te malen maar grof te plukken) van 4 boterhammen, korst er niet bij doen.
1 paprika rood is mooi voor de kleur.
1 bos ui
1 gewone ui of 2 sjalotjes
peper en zout.
Olijven fijn gesneden 15 stuks, gewoon met alleen piment.
1 knoflook teen.
wat verse tuinkruiden zoals basilicum, peterselie en evt bieslook, uit potje kan ook.
Olijfolie 3 eetlepels extra verigrine.
2 eieren.
50 gram geraspte kaas.



Lekker gehaktbrood op italiaanse wijze.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zorg dat je alleminiumfolie bij de hand hebt.
maal de ui en bosui goed met elkaar.
Snij de paprika in brunoise blokjes (ongeveer 5 mm groot)
pers de teen knoflook door het gehakt.
snij de olijven fijn.
Pluk van de 4 boterhammen fijn ongeveer plukjes van 1 cm

Bereidingswijze

Vermeng het gehakt goed met elkaar en doe de knoflook en gehackte bosui/sjalot onder het gehakt.
Verming dit samen met de fijn gesneden olijven en kruiden eronder.
Doe nu de eieren bij de massa en doe er naar behoren peper en zout bij, een theelepel zout en peper moet voldoende zijn.
Kneet dit samen en doe als laatste van 3 boterhammen het brood kruim eronder samen met een flinke scheut olijfolie.
Kneet alles samen tot een vaste massa.
Pak nu ongeveer een 50 cm Alluminium folie en strijk de folie met olijfolie in en leg daarboven het mengsel en maak er een vorm van en doe er van 1 boterham nog het broodkruim omheen. Draai de alluminium folie strak om het gehaktbrood heen.
Doe dit in een ovenvaste schaal en zet deze in een voorverwarmde oven (220 graden). zet het gehaktbrood 45 minuten in de oven.
Haal na 45 minuten het gehaktbrood uit de oven en haal de alleminium folie van het gehaktbrood eraf.
Je zult zien dat het gehaktbrood al redelijk vast is.
Zet nu het gehaktbrood nog even 7 minuten onder de grill (ook 220 graden).
Nu wordt het gehaktbrood ook lekkerig krokant en mooi bruin gekleurd.
Snij plakken van ongeveer 1 cm dik.
Samen met een lekkere salade van diverse soorten sla en alleen met wat olijfolie, balsamico azijn, peper en zout bij de sla maakt dit gerecht helemaal af.
Tevens is dit lekker om af te laten koelen en koud op te eten of dat je dunne plakjes snijdt van de leftovers voor op het brood daags erop.

Serveertip

Eet dit in de zomer lekker met een frisse rose.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Palmtopguy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top