1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Sla
  5. Rucola
  6. Gevulde pasta met geitenkaas en rucola-walnotenpesto

Gevulde pasta met geitenkaas en rucola-walnotenpesto

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-06-2011

Ingrediënten 2 personen



  • Verse pasta gevuld met spinazie en kaas (bakje AH)
  • 75g geitenkaas met honing
  • 80g rucola
  • handvol geraspte oude kaas
  • teentje knoflook
  • handje verse basilicum
  • 4-5 blaadjes verse munt
  • 60g walnoten
  • 50g rauwe ham (liefst biologisch)
  • citroen
  • gemengde jonge bladsla
  • extra vergine olijfolie
  • peper en zout


Verder heb je nodig


Keukenmachine, oven


Gevulde pasta met geitenkaas en rucola-walnotenpesto
Gevulde pasta met geitenkaas en rucola-walnotenpesto
Gevulde pasta met geitenkaas en rucola-walnotenpesto
Gevulde pasta met geitenkaas en rucola-walnotenpesto

Een lekker snel, zeer smaakvol gerecht met alleen maar verse producten: pasta gevuld met kaas en spinazie samen met geitenkaas, rauwe ham, zelfgemaakte rucola-walnotenpesto en een beetje verse munt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Rucola-walnotenpesto
Rooster de walnoten in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten. Als dit klaar is, neem dan ongeveer 2/3 van de noten en doe ze in de keukenmachine. Voeg hieraan de helft van de rucola toe, de basilicum, oude kaas, knoflook en de geraspte schil van een halve citroen. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en hak alles fijn. Olijfolie toevoegen tot het een smeuïge pasta is. Op smaak brengen met peper en zout en eventueel nog wat extra citroensap.

Pasta
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de borden op met de rest van de rucola en jonge bladsla. Dit wordt de bodem voor de pasta. Snij de rauwe ham in korte reepjes van ongeveer 2cm breed.

Als de pasta klaar is, giet deze dan af en meng de pesto door de pasta. Verdeel de pasta over de sla op de borden. Verdeel hier dan vervolgens de rauwe ham over. Verkruimel de geitenkaas en de rest van de walnoten over de pasta. Muntblaadjes opstapelen, oprollen en in kleine reepjes snijden. Verdeel deze tenslotte over de pasta.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dennus82


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dennus82
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top