Gevulde pasta met geitenkaas en rucola-walnotenpesto

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-06-2011
  • Gevulde pasta met geitenkaas en rucola-walnotenpesto

    Gevulde pasta met geitenkaas en rucola-walnotenpesto

    Gevulde pasta met geitenkaas en rucola-walnotenpesto

Een lekker snel, zeer smaakvol gerecht met alleen maar verse producten: pasta gevuld met kaas en spinazie samen met geitenkaas, rauwe ham, zelfgemaakte rucola-walnotenpesto en een beetje verse munt.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen

  • Verse pasta gevuld met spinazie en kaas (bakje AH)
  • 75g geitenkaas met honing
  • 80g rucola
  • handvol geraspte oude kaas
  • teentje knoflook
  • handje verse basilicum
  • 4-5 blaadjes verse munt
  • 60g walnoten
  • 50g rauwe ham (liefst biologisch)
  • citroen
  • gemengde jonge bladsla
  • extra vergine olijfolie
  • peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine, oven

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Rucola-walnotenpesto
Rooster de walnoten in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten. Als dit klaar is, neem dan ongeveer 2/3 van de noten en doe ze in de keukenmachine. Voeg hieraan de helft van de rucola toe, de basilicum, oude kaas, knoflook en de geraspte schil van een halve citroen. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en hak alles fijn. Olijfolie toevoegen tot het een smeuïge pasta is. Op smaak brengen met peper en zout en eventueel nog wat extra citroensap.

Pasta
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de borden op met de rest van de rucola en jonge bladsla. Dit wordt de bodem voor de pasta. Snij de rauwe ham in korte reepjes van ongeveer 2cm breed.

Als de pasta klaar is, giet deze dan af en meng de pesto door de pasta. Verdeel de pasta over de sla op de borden. Verdeel hier dan vervolgens de rauwe ham over. Verkruimel de geitenkaas en de rest van de walnoten over de pasta. Muntblaadjes opstapelen, oprollen en in kleine reepjes snijden. Verdeel deze tenslotte over de pasta.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Lammy1954 avatar
Lammy1954 14-02-2015

Dit recept komt volgende week bij ons op tafel, lijkt me erg lekker. Groetjes Lammy

Lisette1005 avatar
Lisette1005 08-03-2013

Lijkt me heerlijk. Ik neem t mee en ga t binnenkort uitproberen. Bedankt!

AnkyKraaijkamp avatar
AnkyKraaijkamp 08-03-2013

vandaag gemaakt en gegeten. Wat is dit lekker.Zelf ook de pesto gemaakt zoals beschreven. Echt heerlijk

smakkie93 avatar
smakkie93 22-02-2013

Heb het recept een beetje aangepast. Een heel potje pesto erdoor gedaan en dus de basilicum en munt weggelaten. Ook heb ik tagiatelle gebruikt ipv verse spinazie-kaas pasta. Ik heb het vorige week 3x gemaakt (ook voor mn familie en vriend) Toen kreeg ik van iedereen een tien! Heeerlijk recept!

Tamaravda avatar
Tamaravda 14-02-2013

Ik heb hem net gemaakt, wel zonder de spinazie, maaar dit recept is toppp! Bedankt

hedy1962 avatar
hedy1962 14-02-2013

Hallo dennus82, Het water liep me in de mond toen ik je recept las , dus ik neem het graag mee ! Als ik het gemaakt heb , laat ik je weten wat ik ervan vond. Een fijne dag verder. Groetjes, Hedy

lauty avatar
lauty 05-10-2012

klinkt lekker, ik neem hem mee. Als ik hem gemaakt heb laat ik het je weten

Juuuul avatar
Juuuul 28-06-2011

Wauw, superreceptje Dennus82, wij hebben hier heerlijk gesmuld met verse sla uit de tuin (extra pittig)! Ik neem hem mee, dankjewel!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten