1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. In azijn gepocheerde kip

In azijn gepocheerde kip

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-06-2011

Ingrediënten


2 grote kippen; 1 winterwortel (gehakt); 1 grote ui (gehakt) 1 stengel bleekselderij (gehakt); bouquet garni; 1,5 el suiker; 2,5 dl wijnazijn; 2,5 dl dragonazijn; 3 el balsamicoazijn; 1 el. boter; 1 el boter; 1 el bloem; 1,5 dl. kippenbouillon; 4 takjes rozemarijn.


Verder heb je nodig


Grote braadpan


HEERLIJK!!!!!!!!
Voor 4 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd eventueel vet van de kippen en smeer ze van binnen en van buiten in met ruim zout en peper. Verspreid de wortel, ui en selderij in een grote braadpan waar de kippen naast elkaar in passen. Voeg het bouquet, suiker, azijnen toe en breng alles aan de kook. Verlaag het vuur en stoof 5 min.
Leg de kippen met de borst naar boven op de groenten in de pan. Voeg zoveel kokend water toe dat de kippen onderstaan, doe de deksel op de pan en laat alles 25 min. stoven of tot de kip net gaar is. Doof het vuur en laat de kippen 10 min. in de pan staan.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een steelpan. Voeg bloem toe en bak al roerend 30 seconde. Schenk geleidelijk de kippenbouillon erbij en laat het geheel sudderen tot het glad en dik is. Toer er 3-4 el. van het pocheervocht door en proef. Ga door met toevoegen van pocheervocht tot de saus op smaak is. Verhoog het vuur en kook tot de saus iets ingedikt is. Breng op smaak met zout en peper.

Neem de kippen uit de pan, laat ze goed uitlekken en leg ze op een warme schaal. Schep juist voldoende saus over de kippen om het vel te glaceren. Garneer met takjes rozemarijn.

Serveertip

Lekker met een gekookt maaiskolfje (boter en zout) gebakken aardappeltjes en een licht zoete witte wijn (riesling of gewurtstraminer)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gertiebeen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gertiebeen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top