1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Aspergerisotto

Aspergerisotto

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-06-2011

Ingrediënten


1 kg. groene asperges; 5 dl kippenbouillon; 5 dl groentenbouillon; 4 el. olijfolie; 1 kleine ui (fijngesnipperd); 350 gr. risotto-rijst; 75 gr. parmezaanse kaas, (geraspt) 75 gr. parmezaanse kaas (geraspt) 3 el. slagroom



4 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de asperges en haal de houtachtige uiteinde eraf. Snijd de zachte punten van de stelen af.
Kook de asperges 8 min. in kokend water tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken en doe ze met de kippen- en groentebouillon in een keukenmachine. Pureer 1 min. en doe het mengsel in een pan. Breng het aan de kook en laat het op laag vuur zachtjes koken.
Kook de aspergepunten 1 min. in koken water, laat ze uitlekken en leg ze in ijskoud water.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een brede pan met dikke bodem. Fruit de uisnippers glazig Doe de rijst erbij en zet het vuur laag. Breng op smaak en roer de rijst goed door. Roer een soeplepel kippenbouillon door de rijst en laat alles al roerend koken op matig vuur. Als de bouillon helemaal opgenomen is, roer er dan weer een lepel door Ga ca. 20 min. door tot alle bouillon op is en de rijst al dente. (misschien is niet alle bouillon nodig)
Doe de parmezaanse kaas en de slagroom erbij en roer de aspergepunten er voorzichtig door. Breng op smaak met zout en peper en serveer heet.

Bron

Smakelijk Italie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gertiebeen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gertiebeen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top