Spicy runderspies (bbq)

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-06-2011
  • Spicy runderspies (bbq)

    Spicy runderspies (bbq)

    Spicy runderspies (bbq)

Energie 625 kcal- Eiwit 33 g- Vet 35 g- Koolhydraten 45 g (per eenpersoonsportie)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 aubergine, in de lengte in plakken
1 courgette, in de lengte in plakken
4 el olijfolie
1 tl gemalen komijn (djinten)
1 tl paprikapoeder
1 tl hot currypoeder
1 tl sambal
300 g biefstuk (scharrel), in blokjes
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
2 el balsamicoazijn (flesje 250 ml)
1 bakje munt (15 g), de blaadjes in reepjes
2 pakjes naanbrood knoflook en koriander (a 240 g)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Steek de barbecue aan. Gril de aubergine 5-6 min. Keer regelmatig. Leg op een bord en laat afgedekt 15 min. staan. Gril de courgette 3 min. Keer regelmatig. Leg op een bord en laat afkoelen.
2. Verhit ondertussen 2 el olie in een steelpan op laag vuur. Voeg de komijn, het paprikapoeder en curry­poeder toe en verwarm zachtjes 2 min. Voeg van het vuur af de sambal en 1 tl zout toe. Meng deze marinade door het vlees. Laat minimaal 15 min.marineren. Rijg de biefstuk aan de pennen.
3. Snijd de peper in reepjes. Klop een dressing van de rest van de olie en de azijn, voeg de peper toe. Snijd de aubergine en courgette in repen en besprenkel met de dressing. Voeg de munt toe.
4. Gril de spiesen 5 min. Keer regelmatig. Gril het naanbrood 3 min. Keer halverwege. Serveer de spiesen met de salade en het naanbrood.

Bron

AllerHande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten