Pannenkoeken

  • Nederlands,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 11-06-2011
  • Pannenkoeken

    Pannenkoeken

    Pannenkoeken

  • Pannenkoeken

    Pannenkoeken

    Pannenkoeken

  • Pannenkoeken

    Pannenkoeken

    Pannenkoeken

  • Pannenkoeken

    Pannenkoeken

    Pannenkoeken

  • Pannenkoeken

    Pannenkoeken

    Pannenkoeken

Basisdeeg voor Pannenkoeken.
Van hartige tot en met zoete creatie`s om te toveren.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram zelfrijzende bloem
Een halve liter melk
2 dikke eieren
1 zakje vanillesuiker
Een snuifje zout
25 gram bakboter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 356,50 kcal
Koolhydraten 52,30 g
Eiwitten 13,76 g
Vetten 9,96 g
Benodigdheden
Kom
Mixer
Bord
gietijzeren koekenpan
Pan

Voorbereiding

Je neemt een kom en doet daar de eitjes in, doe er daarna een snuifje zout bij.
Doe de melk erbij goed mixen en de bloem schep voor schep in de kom.
Daarna moet je goed kloppen zodat geen klonters meer zijn in het deeg.

Bereidingswijze

Stop wat boter in de pan en laat het goed heet worden, maar niet verbranden. Hierbij is het van belang dat de hete boter in alle hoeken van de pan komt zodat de pannenkoek niet gaat aanbakken. Pak vervolgens een goede sauslepel om een klein beetje beslag in de koekenpan te gieten. Zorg ervoor dat de gehele bodem bedekt wordt maar gebruik niet te veel: dunne pannenkoeken zijn minder machtig en stukken lekkerder. Bak de pannenkoek op een laag vuur totdat hij goed doorbakken is.
Om de pannenkoek aan beide kanten, lekker bruin te hebben, is het nodig om de pannenkoek om te draaien. Doe dit door middel van een spatel wanneer de bovenkant van de pannenkoek droog is of als alle belletjes zijn
verdwenen.
Schud wat heen en weer om het omdraaien van de pannenkoek te vereenvoudigen. Hij is klaar als bij zijden een mooi goudbruin kleurtje hebben.
Houdt de pannekoeken warm door een pan op het vuur met warm water te plaatsen en hier op een bord voor de pannekoeken.

Bron

ketnet/ marja

Serveertip

Doe iets lekkers op. Pannenkoeken met zoet of hartig dat smaakt allemaal.
Of maak er eens een hartige of zoete taart van.
Voila klaar is kees. Nu maar smullen.

Laatste reacties

keukenprins71 avatar
keukenprins71 25-01-2016

2 dikke eieren ??? zijn die gevuld met een kuikentje in wording? Fijn voor je Elske, op naar de volgende uitdaging... Ojalele, ik voel me goed...

ElskeEE avatar
ElskeEE 25-01-2016

Wat een fijn recept! Voor het eerst in mijn leven heb ik lekkere, smeuïge pannenkoeken gemaakt en niet zo droog. Dit wordt een favoriet, bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten