Kruidige aardappel-vissalade
- Nederlands, Salade
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
2 Hollandse nieuwe haringen200 g gerookte zalm
1 potje zoetzure cocktailmix
yoghurtdressing
200 g gemengde sla
900 g voorgekookte aardappelblokjes
8 bosuitjes
verse dille
200 g garnalen
Voorbereiding
Kook de aardappelblokjes 10 minuten, giet ze af en laat ze afkoelen.
Snijd de bosuitjes in smalle ringen, verwijder de steeltjes van de dille en hak de dille fijn.
Meng de afgekoelde aardappelblokjes met de helft van de uiringetjes, de helft van de dille, de garnalen, de zoetzure cocktailmix (zonder vocht) en 1.5 kuipje dressing.
Bereidingswijze
Verdeel de gemengde sla over 4 borden. Bedruppel met de rest van de dressing.
Schep de aardappel-garnalensalade erop en leg op elk bord een halve haring en een plak zalm. Strooi de rest van de uiringetjes en dille over de haring en zalm.
Bron
jumbo
Serveertip
Serveer er een warme ciabatta bij