Mascarpone-streuselkuchen ( mascarpone-kruimeltaart )
- Duits, Banket
- 30-60 min.
Heerlijke romige gebakken mascarpone-kwark-taart met een knapperige bovenlaag een een vulling van frambozenjam.
Snel gemaakt en snel opgegeten omdat de taart zo lekker is!
Maar...de taart kan ook heel goed worden ingevroren.
Ingrediënten 12 personen
Boter en bloem of paneermeel voor de vorm -150 gram + 100 gram zachte boter -
350 gram bloem -
100 + 150 gram suiker -
2 zakjes vanillesuiker -
zout -
4 eieren (M) -
500 gram magere kwark -
250 gram mascarpone -
90 gram griesmeel -
1/2 pot frambozenjam -
poedersuiker om te bestrooien
Benodigdheden
Springvorm van 26 cm doorsnede -
mixer of Keukenmachine -
kommen voor het deeg en de vulling
Bereidingswijze
Springvorm (26 cm) invetten en bestrooien met bloem of paneermeel.
Oven voorverwarmen op 200 graden (hete lucht 175 graden).
150 gram boter smelten.
Bloem, 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en zout door elkaar roeren.
Gesmolten boter in een dunne straal erdoor mixen.
Daarna kort met je handen kruimels van maken.
Vulling:
100 gram zachte boter, 150 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en een mespunt zout door elkaar roeren tot crème. Eieren één voor één erdoor roeren.
Kwark, mascarpone en griesmeel erdoor roeren.
Helft van de kruimels op de bodem van de vorm verdelen. Iets aandrukken, ook wat tegen de rand. Frambozenjam over de bodem verdelen.
Kwark-mascarpone-massa erover verdelen. Restant kruimels over de kwark-massa verdelen.
Taart in het midden van de voorverwarmde oven plm. 1 uur bakken. In de vorm minstens 5 uur laten afkoelen.
Bron
Kochen&Geniessen Torten-hits no. 11
Serveertip
Voor het serveren met poedersuiker bestrooien.
In plaats van griesmeel kun je ook custardpoeder of vanilliepuddingpoeder gebruiken.